Scrisoare deschisa catre guvernul Romaniei: Apel pentru sustinerea celui mai important apel pentru drepturile omului din secolul 21

Parada a practicantilor Falun Gong in New York
Parada a practicantilor Falun Gong in New York (Fotograf Independent)

Scrisoare deschisa catre guvernul Romaniei:

Asociatiile Falun Dafa din intreaga lume solicita tuturor guvernelor sa sustina cel mai important apel pentru drepturile omului din secolul 21

O practica spirituala benefica recunoscuta in toata lumea

Falun Dafa, de asemenea cunoscuta ca Falun Gong, este o practica de cultivare spirituala pasnica, bazata pe principiile “Adevar, Compasiune, Toleranta”. A fost facuta cunoscuta publicului de fondatorul ei, domnul Li Hongzhi, in mai 1992 in Nord-Estul Chinei. Datorita efectelor sale benefice in ridicarea moralitatii umane si in imbunatatirea sanatatii, practica s-a raspandit rapid din China continentala in toate colturile lumii in mai putin de 10 ani. In prezent, Falun Gong se practica de oamenii din 114 tari sau regiuni, indiferent de rasa sau statut social. Conform unei estimari facute de regimul comunist chinez, in ianuarie 1999 existau intre 70 si 100 de milioane de oameni care practicau Falun Dafa, numai in China. Cartile Falun Dafa au fost traduse in peste 30 de limbi. Falun Dafa a primit peste 1500 de premii pentru efectele sale pozitive asupra indivizilor cat si asupra comunitatilor din intreaga lume.

10 ani de persecutie brutala de catre Regimul comunist chinez

Falun Dafa a fost initial bine primita de catre autoritatile chineze, datorita beneficiilor de sanatate, a facut economii de miliarde de yuani pe an sistemului de sanatate Chinez care era oricum ultra-incarcat. Multi oficiali de rang inalt din guvern si din fortele armate, precum si milioane de oameni obisnuiti au indragit practica. Cand a fost publicata cartea de baza a Falun Dafa, Zhuan Falun, acesta a ajuns in fruntea listei celor mai bine vandute carti in 1996. Tot atunci cativa comunisti au devenit ingrijorati ca ideologia pseudo-marxista a partidului nu ar putea niciodata concura cu succes cu o spiritualitate profunda, care avea radacini adanci in cultura traditionala chineza, si care capta rapid inimile si mintile oamenilor.

Statistica la care s-a facut referire mai inainte dezvaluia faptul ca numarul membrilor partidului comunist a fost depasit cu mai multe zeci de milioane de cetateni chinezi care practicau Falun Dafa. Pe langa aceasta, liderul partidului, Jiang Zemin, a luat popularitatea crescanda a Falun Dafa ca pe o insulta personala. In ciuda opozitiei majoritatii membrilor Comitetului Permanent al Biroului Politic din cadrul Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (PCC), Jiang a insistat asupra lansarii in 20 iulie 1999 a unei persecutii la nivel national. Cu clica lui Jiang care controla fraiele puterii, in special fortele armate, oponentii au fost toti obligati sa se resemneze sau au fost fortati sa se retraga in liniste si sa isi dea demisia. Jiang Zemin a declarat deschis ca politica lui era “sa elimine Falun Gong” — laudandu-se ca va atinge acest tel in trei luni.

In ultimii 10 ani, regimul comunist chinez a folosit intreaga sa masina de partid pentru a persecuta practicantii Falun Gong, care sunt apolitici si pasnici, marea parte a carora sunt femei, dintre care poate jumatate au peste 50 de ani. Este imposibil de obtinut o cifra exacta pentru numarul de oameni nevinovati care au fost inchisi si torturati pentru credinta lor in timpul acestei persecutii, dar cei mai seriosi analisti admit ca numarul este cel putin de sute de mii si mai probabil de milioane. Raportorul ONU asupra Torturii, Dr. Manfred Novak, a estimat ca urmand vizitei lui in China in noiembrie 2005, ca mai mult de jumatate din detinutii din lagarele de munca fortata sunt practicanti Falun Gong. Dr. Nowak a cerut ca aceste lagare sa fie desfiintate. Conform unor statistici incomplete intocmite de Centrul de Informare Falun Dafa, au fost documentate cazurile a 3287 practicanti Falun Dafa care au murit din cauza torturilor in custodie, in ultimii 10 ani. Acest numar se considera ca fiind doar o fractiune minora a numarului real.

Sprijin din partea organizatiilor internationale pentru drepturile omului

Rapoartele anuale pentru drepturile omului publicate de guvernele din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii si de renumite organizatii internationale pentru drepturile omului, ca de exemplu Amnesty International, Human Rights Watch si Comisia ONU impotriva Torturii, au indicat ca persecutia este inca foarte severa si ca incalca Declaratia Universala a Drepturilor Omului, Conventia Internationala a Drepturilor Civile si Politice, Conventia impotriva Torturii si Conventia impotriva Genocidului.

Persecutia se extinde in afara Chinei

In ultimii ani, regimul comunist chinez a extins persecutia asupra Falun Dafa in strainatate prin intermediul ambasadelor si consulatelor sale din intreaga lume. Fiecare din aceste institutii, care se presupune ca sunt diplomatice, se foloseste de personalul sau in mod dedicat pentru a urmarii practicantii Falun Dafa si pentru a perturba activitatile acestora prin influentarea politicienilor locali si a organizatorilor evenimentelor majore. Aceasta interferenta in treburile interne ale tarii, in care ei sunt oaspeti, este o incalcare flagranta a prevederilor Conventiei de la Viena. Totusi, in multe cazuri huligani angajati de consulatele si ambasade au mers mult mai departe, savarsind chiar atacuri fizice violente si distrugerea proprietatii si hartuirea prin telefoane deosebit de provocatoare.

Recoltarea de organe

Cei care au examinat indeaproape probele au cazut de acord ca aspectul cel mai ingrozitor al campaniei de eradicare a Falun Gong a fost folosirea oamenilor nevinovati ca o banca de organe vii pentru a aduce profit comercial in transplantul cu organe. Conform rapoartelor Raportorului Special al ONU asupra Torturii, Dr. Manfred Novak, si al Raportorului Special al ONU asupra Libertatii de Religie sau Credinta, d-na Asma Jahangir, guvernul Chinez, intr-un mod notabil, nu a intreprins nicio investigatie atenta in legatura cu afirmatiile conform carora un mare numar de organe perfect compatibile au devenit rapid disponibile in China pentru cei pregatiti sa le plateasca si ca mult mai multe transplanturi de organe decat cele din surse identificabile au fost executate dupa anul 2000. Deosebit de incriminatoare este cresterea brusca a transplanturilor de organe care au urmat dupa inceperea persecutiei impotriva Falun Dafa.

Cercetari minutioase in acest domeniu au fost intreprinse de avocatul Canadian de drepturile omului, David Matas si de fostul senator Canadian si procuror al Coroanei, David Kilgour. Ei au concluzionat ca se executau peste 41.500 transplanturi de organe in China, in perioada mentionata, ale caror donatori nu au fost gasiti. Concluzia lor a fost ca aceste organe au fost obtinute de la practicantii Falun Dafa aflati in viata si in custodie.

Peste 400 de politicieni, avocati, doctori, jurnalisti din intreaga lume au infiintat Coalitia de Investigare a Persecutiei Falun Gong (CIPFG) pentru a investiga atrocitatile desfasurate de regimul chinez in ce priveste recoltarea de organe pe viu de la practicantii Falun Gong, pentru a alimenta in mod foarte rentabil industria de transplanturi. In 2008, CIPFG a lansat “Campania Mondiala pentru strangerea a milioane de semnaturi pentru oprirea persecutiei”. A fost sustinuta de peste 1,35 milioane de oameni din 133 de tari, incluzand mii de politicieni si personalitati renumite din domenii precum academii, avocatura, afaceri, medicina. Semnaturile stranse au fost trimise Secretarului General al ONU si presedintelui Comisiei ONU pentru Drepturile Omului inainte de Ziua Internationala a Drepturilor Omului din 2008.

>b>Zeci de milioane de oameni renunta la partidul comunist si organizatiile afiliate

Dupa publicarea celor Noua Comentarii asupra Partidului Comunist Chinez, de catre ziarul The Epoch Times in noiembrie 2004, pana astazi 57 de milioane de chinezi au renuntat la statutul lor de membru al PCC si al organizatiilor afiliate acestuia. In ultimii ani demonstratiile violente au devenit evenimente repetate in China, si desi pe moment cauzele acestor altercatii au tenta locala, este doar o chestiune de timp pana cand nemultumirea spontana generata de conducerea corupta a partidului comunist sa devina coordonata pe tot cuprinsul Chinei.

Prapastia spectaculoasa intre cei 1% extrem de bogati si restul populatiei se adanceste in China mai rapid decat oriunde in lume. Pe cand somajul in randurile claselor muncitoare avanseaza si se raspandeste si in randurile claselor de mijloc, este foarte probabil ca nelinistea sa creasca exponential iar dezintegrarea partidului comunist sa survina mai repede decat s-ar astepta cineva. Foarte putini oameni anticipasera prabusirea totala a blocului sovietic chiar cu cateva luni inainte ca aceasta sa se produca.

Procese intentate oficialilor chinezi pentru tortura si crime impotriva umanitatii. Este timpul ca guvernele sa sustina drepturile omului.

Peste 50 de procese sunt intentate impotriva lui Jiang Zemin si a complicilor lui, in cel putin 30 de tari diferite. Ceea ce este regretabil este ca multe guverne din aceste tari au ales sa blocheze asemenea procese pentru a castiga favoruri din partea PCC, in speranta obtinerii de profituri financiare si de recompense economice.

Si totusi, ca o ironie, in acelasi timp multe parlamente nationale ale acestor tari, si de asemenea sute de consilii locale din toata lumea, au inaintat rezolutii pentru a sprijini drepturile practicantilor Falun Dafa la libertate de credinta facand totodata apel pentru incetarea persecutiei. Totusi, rezolutiile sunt usor de inaintat, in timp ce luarea unei pozitii ferme impotriva unei puteri teribile si inumane cere curaj adevarat si convingere. Daca statele vestice sunt serioase in legatura cu drepturile omului, atunci este nevoie sa ia pozitie impreuna si sa insiste ca regimul comunist chinez sa se schimbe radical daca doreste sa fie considerat un membru respectat si civilizat al comunitatii internationale. Daca PCC refuza sa se schimbe, atunci nu are nici un drept de a mai exista in aceasta lume.

In ultimii 10 ani, practicantii Falun Gong din toata lumea au folosit numeroase mijloace - toate pasnice - pentru a expune persecutia sangeroasa condusa de regimul chinez. Trebuie mentionat ca, in ciuda violentelor impuse de autoritati impotriva practicantilor Falun Dafa din China nu s-a semnalat nici un caz de razbunare din partea practicantilor.

Precum se afirma in primul paragraf, practicantii Falun Dafa incearca sa traiasca conform principiilor care ii calauzesc: Adevar, Compasiune si Toleranta. Daca guvernele, care sustin ca sunt aparatori ai drepturilor omului si care au semnat si ratificat tratate internationale care garanteaza aceste drepturi, nu pot gasi curajul sa apere oamenii nevinovati, buni si adesea in varsta, impotriva atacurilor violente din partea unui regim totalitar, atunci noi afirmam ca istoria nu va aprecia acele guverne ca fiind bune. In schimb, ele vor fi condamnate deschis de istoricii viitorului de vreme ce au permis genocidului sa continue nestingherit. Si din contra, daca acele guverne pot vedea dincolo de atotputernicul dolar si pot sa puna deoparte fatadele facute prin acordurile bilaterale de drepturile omului cu Partidul Comunist Chinez, care-i permit acestuia din urma sa prospere prin politica de a diviza si conduce, si daca guvernele fac un front comun prin care sa oblige PCC sa adere la standardele comune universale; atunci generatiile care vor veni vor aprecia acele guverne pentru curajul si constiinta necesare de care au dat dovada pentru a schimba cursul istoriei in mai bine. Este alegerea dumneavoastra.

ASOCIATIA ROMANA DE QI GONG "FALUN DAFA ROMANIA"

Presedinte

Adrian Sturdza

www.FalunDafaRomania.net

Apel.FalunDafaRomania.net

FalunInfo.net

Cosemnatarii includ 40 de asociatii Falun Dafa din lume din urmatoarele tari:

Europa (20)

Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia,

Olanda, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Norvegia, Polonia,

Romania, Spania, Suedia, Elvetia

Africa (2)

Etiopia, Africa de Sud

America (5)

Canada, Mid-USA, Washington DC, Argentina, Peru

Asia (10)

Hong Kong, Indonezia, India, Japonia, Coreea, Macau, Malaezia,

Singapore, Tailanda, Taiwan

Oceania (3)

Australia, Sydney, Melbourne, Queensland, Noua Zeelanda

Apelul in scris inmanat guvernului contine si semnatura tuturor presedintilor celor 40 de Asociatii Falun Dafa din lume.