RATB începe, din ianuarie, înlocuirea biletelor de hârtie cu carduri electronice

(wikipedia.org)

Regia Autonomă de Transport Bucureşti începe, din ianuarie, eliminarea biletelor de hârtie şi înlocuirea lor, pentru călătorii ocazionali, cu aplicaţia "portofel electronic" de pe cardul ACTIV sau cu un card Multiplu, care se poate încărca cu 2-10 călătorii (pe linii urbane, preorăşeneşti, Expres) şi cu abonamente de o zi.

În acest sens, Regia a început o campanie de pregătire a călătorilor în vederea acestei schimbări, atât prin centrele de vânzare bilete şi abonamente, cât şi prin pliante de informare, distribuite călătorilor.

În paralel, RATB efectuează un sondaj prin care doreşte să afle gradul de cunoaştere şi de folosire a aplicaţiei "portofel electronic" în rândul călătorilor, pentru a putea găsi cele mai bune variante de eliminare a titlurilor de călătorie pe suport de hârtie.

RATB a demarat, în 2007, implementarea Sistemului Automat de Taxare, prin care, cu acelaşi card, se poate călători atât cu RATB, cât şi cu metroul.

Prima prioritate a acestui sistem a fost înlocuirea abonamentelor (lunare) de tip carton cu aceste carduri ACTIV inteligente, valabile cel puţin 4 ani ca durată de viaţă.

În prezent, există peste 800.000 de carduri care se folosesc în sistem.