Rezultatele proiectului "Economia sociala in Europa"

Asociatia pentru Promovarea Socio-Economica CATALACTICA — filiala Teleorman a organizat conferinta care marcheaza un an pentru proiectul „Proactiv, de la marginal la incluziv”, cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in Oameni!

Evenimentul are rolul de prezentare a rezultatelor inregistrate in primul an al proiectului si de lansare a cartii Economia sociala in Europa, elaborata in cadrul proiectului. Proiectul se desfasoara in perioada 2009-2012 in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii din cadrul Academiei Romane si Local Organization Authority AITOLIA SA, avand ca obiectiv promovarea activa a incluziunii sociale pe piata muncii prin activarea economiei sociale.

"Proiectul nostru a avut in primul sau an de activitate rezultate importante, in conformitate cu directiile strategice ale modelului social european si Memorandumului Comun in Domeniul Incluziunii Sociale semnat de Guvernul Romaniei si Comisia Europeana in 2005, marcand un parteneriat de succes intre o organizatie neguvernamentala locala din Romania, un institut academic si o organizatie partenera dintr-un stat membru cu experienta in implementarea proiectelor europene. Conferinta a avut loc joi 5 august 2010, incepand cu ora 9.30, la Hotel Tiny Club Bucuresti, Str. Cauzasi nr. 27, Sector 3 Bucuresti (zona Unirii, Tribunalului Bucuresti), Sala Belvedere", se arata intr-un comunicat al ProACTIV.

Conferinta s-a bucurat de prezenta la aceasta conferinta a numeroase persoanlitati publice precum presedintele Agentiei Nationale pentru Romi, dl. Ilie Dinca, viceprimarul sectorului 2, d-na Nicoleta Candea-Muntean, directorul de cabinet al viceprim-ministrului, dl. Eugen Susu, Iulia Huiu, fost consilier personal al primului-ministru, distinsi reprezentanti ai Guvernului Romaniei, ai Departamentului pentru Relatii Interetnice, Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei, Agentia Nationala pentru Romi, distinti reprezentanti ai mediului academic si sectorului neguvernamental.

Atat secretarul de stat Dinca cat si dviceprimarul Candea au subliniat importanta unei bune abosrbtii a fondurilor structurale destinate grupurilor vulnerabile sub cupola economiei sociale, care devine si o metoda de schimbare a paradigmei incluziunii sociale actuale.