Inundatii extreme in Germania: o victima si alte mii de persoane constranse sa evacueze

Inundatii in Germania: o victima, mii de persoane sunt fortate sa evacueze
Inundatii in Germania: o victima, mii de persoane sunt fortate sa evacueze (Miguel Villagran / Getty Images)

Inundatiile in Germania au fost cauzate de ninsorilor abundente de la sfarsitul anului. Incalzirea rapida si ploile de saptamana trecuta au condus la topirea brusca a zapezii, provocand o crestere a nivelului apei in raurile Mosel, Main si Rin. O persoana a decedat, relateaza Deutsche Welle, iar alte mii au fost constranse sa-si paraseasca locuintele.

La 8 ianuarie, ca urmare a revarsarii raului Moselle au suferit aproximativ 30 de localitati. In orasele Cochem si Zell strazile au fost inundate, nivelul apei ridicandu-se pana la 1,5 metri.

Duminica, 9 ianuarie, nivelul apei in Koblenz, oras situat la confluenta raurilor Moselle si Rin, a ajuns la mijlocul zilei la marca de 8,3 metri. "Unghiul German" (Deutsches Eck) - confluenta raului Moselle in Rin, s-a dus un metru sub apa, iar casele de pe malul raului Rin au fost inecate.

In legatura cu inundatiile de duminica, a fost oprita navigatia de pe Rin intre orasele Koblenz si Köln.

In noaptea de luni, 10 ianuarie, se asteapta inundatii extreme in Koblenz, nivelul apei se presupune sa atinga 9 metri. Locuitorii au fost avertizati in legatura cu posibila inundare a cartierelor, unde locuiesc circa 5.000 de oameni. Marti, 11 ianuarie, inundatiile vor atinge Köln si Düsseldorf, nivelul apei Rinului, de asemenea, ridicandu-se la 9 metri.