ARR a aplicat şoferilor sancţiuni de 345.000 lei, în perioada 9-13 februarie

Inspectorii ARR şi CNADNR au aplicat, în perioada 9-13 februarie, 80 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 345.500 lei, în urma controalelor de pe Coridorul IV european, cele mai multe sancţiuni aplicate fiind pentru nerespectarea timpilor de conducere şi a perioadelor de odihnă.

Astfel, personalul cu atribuţii de inspecţie şi control din cadrul agenţiilor teritoriale ale Autorităţii Rutiere Române (ARR) din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Cluj, Dâmboviţa, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Sibiu şi Vâlcea au derulat, în cadrul controalelor mixte şi comune cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Autosttrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), o serie de acţiuni de control în trafic cu acoperirea principalelor artere de trafic pe Coridorul IV european.

Aceste controale au vizat verificarea, fără discriminări în ceea ce priveşte statul de înmatriculare a autovehiculelor, a respectării legislaţiei în vigoare din domeniul transportului rutier, şi a efectuării operaţiunilor de transport în condiţii de legalitate, cu respectarea obligaţiilor privind asigurarea siguranţei rutiere.

De asemenea, inspectorii au verificat respectarea prevederilor privind legislaţia socială (timpii de conducere şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto), aparatura de înregistrare a activităţii acestora, limitatoarele de viteză, respectarea capacităţii de încărcare a vehiculelor utilizate la transportul rutier de mărfuri, cu accentul pe transportul de mărfuri divizibile.

În această perioadă au fost efectuate 53 de astfel de acţiuni de control în trafic, verificându-se un număr de 908 autovehicule din care 220 ale operatorilor de transport străini. În funcţie de tipul de transport, un număr de 828 din totalul de vehicule supuse controalelor a fost de mărfuri generale, 17 de transport mărfuri periculoase şi 67 de transport persoane.

În urma controalelor, inspectorii ARR au mai aplicat sancţiuni şi pentru nerespectarea prevederilor OUG 109/2005, nerespectarea condiţiilor de montare, reparare, reglare şi verificare a aparatelor de control în transporturi rutiere şi a limitatoarelor de viteză, nerespectarea condiţiilor de omologare de tip a limitatoarelor de viteză.

Inspectorii ARR au dispus măsura imobilizării pentru un număr de 13 vehicule, iar ca urmare a efectuării unor activităţi de transport public fără a deţine licenţă de transport s-a dispus aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor de înmatriculare în cazul unui vehicul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie