130 de militari libieni au fost executaţi, după ce au refuzat să tragă în manifestanţi

130 de militari libieni au fost executaţi pentru că au refuzat să deschidă focul asupra manifestanţilor antiguvernamentali, a anunţat Federaţia Internaţională pentru Drepturile Omului (IFHR).

O întregistrate video arată cadavrele a circa 130 de militari cu mâinile legate la spate. Soldaţii au fost executaţi la al-Baida, în apropiere de oraşul Benghazi, din estul ţării.

Informaţiile intervin în condiţiile în care din ce în ce mai mulţi militari par să refuze să respecte ordinele liderului libian Muammar Gaddafi.

IFHR a afirmat că înăbuşirea violentă a protestelor este "o crimă împotriva umanităţii şi trebuie prezentată Curţii Internaţionale de Justiţie", relatează DPA.

Cel puţin 1.000 de persoane şi-ar fi pierdut viaţa în Libia începând de săptămâna trecută, în timp ce Gaddafi a anunţat că nu va ceda sub presiunea revoltelor şi a ameninţat manifestanţii antiguvernamentali.

Forţele de securitate au folosit arme automate miercuri, însă estul ţării se află sub controlul protestatarilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe