Adio, Majestate!

Funeraliile Regelui Mihai I al României, 16 decembrie 2017, Bucureşti
Funeraliile Regelui Mihai I al României, 16 decembrie 2017, Bucureşti (Epoch Times România)

Regele Mihai I va fi înmormântat astăzi, la Curtea de Argeş, la funeralii participând reprezentanţi a zeci de case regale din întreaga lume.

Sicriul cu stindardul regal si cu Coroana de Oţel au fost scoase din Palatul Regal spre Piaţa Palatului - pe semnalul unic de trompetă un soldat a purtat crucea iar sicriul a fost purtat de opt militari, urmat de Majestatea Sa Custodele Coroanei şi Alteţa sa Regală Principele Radu.

Sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal, iar un al doilea semnal funerar de trompetă a marcat începerea ceremoniei religioase şi militare.

Apoi sicriul a fost urcat pe un afet de tun. La cortegiul funerar, au luat parte Familia Regală, militari români, reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române. Procesiunea a avut loc pe jos, iar afetul de tun a fost tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional. Cortegiul funerar a mers pe jos, pe traseul Piaţa Palatului Regal – Calea Victoriei – Splaiul Independenţei – Piaţa Unirii – Intrarea pe Dealul Mitropoliei.

Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale a fost transportat cu Trenul Regal de la Bucureşti la Curtea de Argeş. În tren au călătorit în Trenul Regal Custodele Coroanei şi membrii Familiei Regale a României.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a fost adus în ţară miercuri dimineaţa cu o aeronavă militară care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă, unde a avut loc o slujbă religioasă. De la aeroport, sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale a fost transportat la Castelul Peleş, unde a rămas pentru câteva ore, apoi a fost adus la Bucureşti şi aşezat în Sala Tronului de la Palatul Regal. Aici, zeci de mii de oameni au trecut prin faţa catafalcului pentru a-i aduce un ultim omagiu regelui.

Regele Mihai - care împlinise 96 de ani în 25 octombrie - a încetat din viaţă în 5 decembrie, la reşedinţa sa din Elveţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank