Sakura – spectacolul cireşilor înfloriţi

Oriunde ar avea loc in lume, Sakura - asa cum este numita inflorirea ciresilor japonezi – ofera un spectacol greu de descris in cuvinte.
Oriunde ar avea loc in lume, Sakura - asa cum este numita inflorirea ciresilor japonezi – ofera un spectacol greu de descris in cuvinte. (Syl Lebar / The Epoch Times Romania)

Oriunde ar avea loc în lume, Sakura - aşa cum este numită sărbătoarea înfloririi cireşilor în Japonia – oferă un spectacol greu de descris în cuvinte.

Cu toate că iniţial termenul de Sakura în japoneză era doar numele florii de cireş, acesta a fost transmis ulterior şi fenomenului de înflorire.

În fiecare an, de la sfârşitul lunii martie şi până în primele zile ale lunii mai, cireşii îşi etalează splendoarea florală, încântând ochii şi sufletul iubitorilor de natură.

Înflorirea cireşilor este întotdeauna sărbătorită de către japonezi printr-un picnic sub arborele înflorit, o tradiţie numită hanami.

Va prezentăm o SAKURA “canadiană”. Imagini cu cireşi înfloriţi din oraşul Toronto. Fotografii realizate de Syl Lebar – Toronto.