109 oameni ucişi în inundaţiile din Pakistan

Oameni afectaţi de inundaţii încearcă să oprească avansarea apelor de inundaţie în locuinţele lor din Peshawar, Pakistan, 2 august 2015.
Oameni afectaţi de inundaţii încearcă să oprească avansarea apelor de inundaţie în locuinţele lor din Peshawar, Pakistan, 2 august 2015. (Captură Foto)

Inundaţiile puternice, declanşate de ploile musonice, au ucis peste 100 de oameni pe cuprinsul Pakistanului în ultimele câteva săptămâni.

Autoritatea pakistaneză pentru Administrarea Dezastrelor Naţionale a anunţat duminică că 109 oameni au murit şi alţii 700.000 au fost afectaţi de puternicele inundaţii.

Agenţia a adăugat că inginerii militari au fost trimişi în zonele afectate din nordul ţării pentru a repara drumurile şi podurile şi pentru a ajuta la salvarea persoanelor sinistrate de câteva săptămâni.

Oficialii pakistanezi au avertizat că numărul victimelor şi al pagubelor materiale ar putea creşte dacă ploile grele continuă.

Aproximativ 350.000 de oameni au fost evacuaţi de pe malurile râului Indus în ultimele trei zile.

Râul Indus, care izvorăşte din munţii Himalaya, a provocat inundaţii în mai multe zone în provincia sudică Sindh, a declarat Ghulam Rasool, şeful departamentului meteorologic.

Rasool a avertizat că situaţia se va agrava datorită precipitaţiilor care vor cădea în următoarele săptămâni.

Musonul de vară începe în Pakistan la jumătatea lunii iulie şi durează până la sfârşitul lunii august.

În 2014, musonul a provocat 400 de morţi şi a distrus mii de acrii de teren agricol.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.