11 brazilieni ucişi în ciocnirile violente cu poliţia

Ofiţeri de poliţie în timpul unui schimb de focuri cu traficanţii de droguri din favela Vila Cruzeiro din Rio de Janeiro, 2010.
Ofiţeri de poliţie în timpul unui schimb de focuri cu traficanţii de droguri din favela Vila Cruzeiro din Rio de Janeiro, 2010. (Captură Foto)

Ciocnirile violente dintre poliţie şi bandele din regiunile estice ale Braziliei au dus la moartea a cel puţin 11 oameni şi rănirea a doi ofiţeri de poliţie, conform rapoartelor media.

Violenţele au avut loc în statul Rio Grande do Norte şi într-unul din cartierele sărace din Rio de Janeiro, al doilea oraş ca mărime al ţării, a raportat duminică postul de televiziune brazilian Rede Globo TV.

În Currais Novos, un oraş nord-estic din statul Rio Grande do Norte, şapte spărgători de bănci au fost ucişi într-un schimb de focuri cu poliţia. Hoţii au deschis focul după ce au fost opriţi de ofiţerii de poliţie, care au tras şi au ucis toţi suspecţii. De asemenea, poliţia a reţinut încă un bărbat, care a declarat că era un şofer de taxi răpit de grupul respectiv.

Poliţia a găsit arme şi explozibili în maşinile hoţilor.

Mai mult, patru traficanţi de droguri au fost împuşcaţi mortal în cartierul Mangueira din Rio, în timp ce poliţia militară desfăşura o operaţiune specială în acel district.

Oficiali din sănătate din statul Rio au declarat că ciocnirile violente au dus la rănirea a doi ofiţeri de poliţie, care se află în stare stabilă.

Conform poliţiei, ofiţerii au recuperat o cantitate de arme şi grenade, precum şi peste 1.000 de gloanţe în timpul operaţiunii speciale.

Poliţia braziliană a desfăşurat constant operaţiuni în cartiere periferice din Rio, care sunt cunoscute pentru sărăcie şi crimele comise, după ce autorităţile au lansat un program de pacificare în 2008. Programul a urmărit iniţial să alunge bandele înarmate înainte de Campionatul Mondial de Fotbal din 2014 şi Jocurile Olimpice din 2016, care vor fi găzduite în Rio de Janeiro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe