12 persoane s-au înecat în Germania în timpul valului de căldură abătut asupra ţării

(Captură Foto)

Cel puţin 12 persoane s-au înecat şi alte câteva au fost date dispărute în timpul valului de căldură care a lovit Germania, susţin autorităţile germane.

Anunţul de duminică a fost făcut în condiţiile în care Germania înfruntă un val de căldură care a adus temperaturi de aproape 40 de grade Celsius, forţând mulţi oameni să meargă la scăldat.

Printre cei care au murit s-au aflat şi copii şi adolescenţi din statul sudic Bavaria. Acolo, un copil de şase ani a fost luat de curenţi în timp ce înota în fluviul Rin.

Celelalte incidente de înec au fost raportate în statele Baden-Wuerttemberg, Hesse, Hamburg şi Brandenburg.

Conform rapoartelor, victimele au înotat în zone unde se aflau salvamari.

Sâmbătă şi duminică au fost cele mai fierbinţi zile de până acum din Germania, conform presei germane.

Oraşul Rhineland din statul central Bad Dürkheim a înregistrat cea mai ridicată temperatură a acestui val de căldură – 39,2 grade Celsius, conform Biroului german de Meteorologie.

De asemenea, furtunile au provocat doi răniţi în Germania, după ce copacii s-au prăbuşit pe drumuri şi ploile torenţiale au afectat mai multe locuinţe.

Convoaiele de maşini care s-au îndreptat spre coastă au provocat aglomerarea traficului rutier, iar căldura a afectat autostrăzi şi căi ferate.

Anul trecut, Asociaţia Salvamarilor Germani (DLRG) a raportat o cifră de 392 de victime care şi-au pierdut viaţa prin înec în 2014, în Germania, în special în râuri şi lacuri.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe