141 persoane internate în spital după protestul violent din Kiev. 10 sunt în stare gravă

Protest violent în faţa Parlamentului ucrainean din Kiev, 31 august 2015.
Protest violent în faţa Parlamentului ucrainean din Kiev, 31 august 2015. (Captură Foto)

Marţi dimineaţa, un număr de 141 de persoane rănite luni în timpul protestului violent din faţa Parlamentului ucrainean au rămas internate în mai multe spitale din Kiev, a raportat serviciul de presă al poliţiei capitalei ucrainene, conform Kyiv Post.

“Un total de 141 [de persoane rănite] rămân în spitale, dintre care 10 în stare gravă”, a declarat serviciul de presă al poliţiei din Kiev pentru agenţia de ştiri Interfax.

Răniţii sunt trataţi la patru spitale din Kiev: spitalul Ministerului de Interne, spitalul Ministerului Apărării, spitalul Nr.17 şi spitalul Oleksandrivska.

“Garda Naţională şi poliţia strâng fonduri pentru a-i ajuta pe cei răniţi”, a mai susţinut serviciul de presă al poliţiei.

Violenţa a izbucnit brusc după ce Parlamentul a votat o lege controversată care "descentralizează" puterea în Ucraina. Oponenţii ei susţin că, de fapt, aceasta implementează planul original al lui Vladimir Putin de a impune un regim "federal" Ucrainei.

În timp ce parlamentarii ucraineni votau respectiva lege, protestatarii naţionaliştii, unii dintre ei mascaţi, împingeau cordoanele forţelor de ordine şi aruncau în trupele de poliţie cu grenade lacrimogene.

După mai multe ore de violenţe, în mijlocul forţelor de ordine a fost aruncată o grenadă care a luat viaţa unui membru al Gărzii Naţionale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.