15 lucruri pe care femeile mature nu le fac în relaţii

Crezi că eşti matură într-o relaţie? O relaţie poate veni la pachet cu propriile dificultăţi pe care nu le-ai întâlnit până acum, însă unele lucruri pot fi considerate în mod universal ca fiind imature şi de evitat, dacă doreşti să ai o relaţie fericită.
femeie
femeie (femeie)

Mai jos găseşti 15 lucruri pe care femeile mature nu le fac în relaţii:

1. Nu renunţă la respectul de sine

Este normal să te schimbi cu timpul, însă o femeie matură nu lasă ca relaţia să-i fure respectul de sine. Nu-şi doreşte să primească comportament preferenţial dar nici nu acceptă la nesfârşit să i se vorbească într-un mod negativ. Empatia şi asertivitatea sunt două chei în această situaţie.

2. Nu renunţă la fericirea lor

O femeie matură îşi dă seama că este important să fie fericită, iar dacă până la urmă nu este fericită într-o relaţie, atunci probabil că nu ar trebui să fie într-una. Îşi dă seama că partenerul joacă un anumit rol în starea ei de fericire, iar acesta din urmă ar trebui să poată să o facă fericită atunci când este tristă.

3. Nu renunţă la ceea ce visează să facă

O femeie matură înţelege că o relaţie frumoasă nu ar trebui să te tragă în jos, ci ar trebui să te încurajeze să fii cea mai bună variantă a ta. O relaţie ar trebui să te încurajeze să mergi în direcţia pe care ţi-o doreşti şi la care visezi. O femeie matură ar ajunge să se străduiască să fie fericită într-o relaţie dacă nu ar mai merge în direcţia pe care i-o dictează inima.

4. Nu-şi sacrifică celelalte prietenii

Cei mai mulţi oameni au tendinţa să se îndepărteze de prieteni în timpul unei relaţii. Poate că acest lucru ar putea fi de înţeles în prima parte a relaţiei, însă este important să-ţi aminteşti că prietenele tale şi familia au fost în viaţa ta mai mult timp decât partenerul tău. Femeile mature se asigură că există un echilibru în timpul petrecut cu toate persoanele care le sunt dragi.

5. Nu tratează “te iubesc”cu superficialitate

O femeie matură înţelege importanţa acestor două cuvinte, aşa că face tot ce poate pentru a le menţine speciale, indiferent cât de mult timp a stat cu el. Nu spune “te iubesc” la sfârşitul fiecărei conversaţii, ci doar în momentele potrivite, pentru a arăta partenerului cât de mult înseamnă pentru ea.

6. Îşi amintesc să le mulţumească partenerului lor

După o perioadă de relaţie, poate fi uşor să uiţi să apreciezi toate lucrurile mărunte pe care le face pentru tine. Femeile mature îşi dau seama că a-ţi împărţi viaţa cu cineva este un cadou. Aşa că aminteşte-ţi să mai spui şi “te rog” şi “mulţumesc”.

7. Nu simt nevoia să fie mereu în contact cu partenerul lor

O femeie matură nu simte nevoia să fie în mod constant în contact cu partenerul ei, pentru că are şi ea lucruri de făcut. Are destulă încredere în ea astfel încât să aibă încredere în partener atunci când nu este cu ea. Email-urile sau sms-urile fără de sfârşit, nu sunt decât o pierdere de timp.

8. Nu renunţă la independenţa financiară

Indiferent cât de bine financiar o duce partenerul tău, dacă alegi să renunţi de tot la independenţa ta financiară, câteodată s-ar putea să însemne să renunţi la independenţa pe care o ai. O femeie matură nu trebuie să-i ceară mereu partenerului când vrea ceva anume. Preferă să aibă opţiunea de a-şi cumpăra lucruri şi din banii proprii.

9. Nu cred că viziunea lor de fericire este singura care-i corectă

O femeie matură înţelege că fiecare are o altă perspectivă asupra fericirii. Dacă partenerul se bucură când are timp şi spaţiu pentru el, atunci i-l oferă. Daca partenerului îi place să primescă afecţiune, creează situaţii pentru a-i oferi acest lucru. Cel mai important lucru aici este să nu faci presupuneri despre ceea ce crezi că-l face fericit.

10. Nu-şi axează atenţia pe caracteristicile negative ale partenerului

Femeile mature încearcă să se axeze pe cele mai bune caracteristici ale partenerului, în loc de cele negative. Observă lucrurile pozitive pe care le face şi spune partenerul lor, în timp ce încearcă să nu-l judece pentru neajunsurile pe care le are, fiindcă îşi dau seama că toată lumea are defecte, dar şi calităţi.

11. Nu-şi fac publică relaţia

O femeie matură înţelege importanţa de a păstra într-un cadru privat relaţia pe care o are. Nu îi place ca toată lumea să ştie ce se întâmplă în viaţa ei, aşa că evită să discute pe reţelele de socializare despre diferite probleme pe care le are, preferând să ţină discuţia într-un cadru restrâns format doar din partener.

12. Nu sunt invidioase pe reuşitele partenerului

Ideea aici este că o femeie matură înţelege că a iubi pe cineva înseamnă să-ţi doreşti ca acesta să fie fericit. Tocmai de aceea susţine cu toată inima fericirea partenerului şi sărbătoreşte împreună cu el când acesta are parte de o reuşită, în loc să încerce să minimalizeze ceea ce s-a întâmplat din motive egoiste.

13. Nu renunţă la timpul alocat pentru a-şi cultiva feminitatea

O femeie matură ştie că indiferent cât de extraordinară este relaţia în care este implicată, din când în când are nevoie de timp doar pentru ea. Fie că merge la fitness sau citeşte o carte bună, o femeie matură pune preţ pe timpul ei şi face un efort pentru a face posibil acest timp petrecut cu ea însăşi.

14. Nu lasă partenerul să ia toate deciziile de unul singur

Într-o relaţie matură ambii parteneri respectă opinia celuilalt. Acest lucru poate varia de la decizii importante precum a te căsători sau a face copii, până la decizii mai mici, precum parcul unde să ieşiţi să vă plimbaţi sau localul unde să serviţi cina. Oricum ar fi, mereu ar trebui să existe un respect reciproc între tine şi partener când vine vorba de deciziile pe care le luaţi.

15. Nu renunţă la lucrurile care le caracterizează

Când intri într-o nouă relaţie, este normal să devii interesată de hobby-urile şi pasiunile partenerului. Poate fi distractiv să aveţi aceleaşi interese, însă o femeie matură nu-şi lasă complet deoparte interesele şi hobby-urile pentru altcineva. În loc să facă acest lucru, aceasta rămâne interesată şi de ale ei şi de ale lui.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură