15 obiceiuri stupide care fac foarte rău relaţiei de cuplu

Deşi unele obiceiuri pot părea nesemnificative, cu timpul se pot înmulţi şi pot face foarte rău relaţiei de cuplu. De multe ori subestimăm răul pe care le pot face unele obiceiuri în aparenţă stupide.
cuplu
cuplu (cuplu)

Dacă observi că ai unele dintre aceste obiceiuri, fă schimbările pe care trebuie să le faci pentru a ajuta relaţia să progreseze armonios şi nu să-i dăunezi.

1. Te plângi în legătură cu partenerul tău

Nu-ţi suna mama sau cea mai bună prietenă pentru a te plânge de partenerul tău. Dacă eşti supărată şi nu-ţi place comportamentul acestuia, vorbeşte direct cu el.

2. Nu mai vorbeşti

Acest comportament faţă de celălalt este o tactică pasiv-agresivă ce poate face rău relaţiei. De cele mai multe ori este vorba de control şi nu încercarea de a te calma. Învaţă cum să pui punctul pe “i” într-un mod mai productiv, atunci când ajungi într-o situaţie problematică.

3. Prea multă cicăleală

Multe studii au arătat faptul că cicăleala este motivul numărul unu care-i face pe bărbaţi să fie nemulţumiţi de relaţia în care sunt implicaţi. Nu-ţi mai cicăli partenerul. Ţine minte că acesta nu trebuie să facă lucrurile aşa cum crezi tu şi în ordinea pe care o consideri “normală”, iar cicăleala nu va face decât să înrăutăţească situaţia.

4. Testezi loialitatea partenerului

Nu testa loialitatea partenerului pentru că acest lucru se va întoarce cu timpul împotriva ta. Mai bine te concentrezi pe cât de loială eşti tu partenerului.

5. Nu te îngrijeşti

Nu vei fi un partener bun pe termen lung dacă nu ai grijă de tine. Cei mai buni parteneri sunt aceia care au grijă de sănătatea lor emoţională şi fizică. Ai grijă de tine şi de echilibrul tău interior pentru a putea oferi lucruri bune relaţiei.

6. Nu există un echilibru în timpul petrecut cu prietenii şi familia

Să petreci timp cu prietenii şi familia face parte din a fi o persoană echilibrată. Totuşi, dacă petreci prea mult timp cu alte persoane, ţi-ai putea neglija relaţia. Fă posibil să găseşti măsura potrivită şi acest lucru te va ajuta să-ţi menţii relaţia interesantă, în timp ce amândoi sunteţi interesaţi să petreceţi timp de calitate împreună.

7. Îţi iei partenerul de bun

Cu cât sunteţi împreună de mai mult timp, cu atât îţi este mai uşor să te obişnuieşti cu el şi să iei de bun tot ceea ce face şi ce reprezintă în viaţa ta. Periodic (zilnic), ia-ţi puţin timp şi apreciază-ţi partenerul, tocmai pentru a nu scăpa din vedere motivul pentru care v-aţi ales unul pe celălalt de la bun început şi toate lucrurile pe care acesta le aduce în viaţa ta şi care îţi pun zâmbetul pe buze.

8. Lipsa asertivităţii

Ai ceva de spus dar preferi să nu o faci, apoi pretinzi că eşti de acord cu partenerul tău. Acest lucru nu este sănătos. În timp poate duce la furie şi resentimente. Fă un pas în faţa şi împărtăşeşte-ţi sentimentele şi opinia într-o manieră respectuoasă.

9. Te faci că asculţi în timp ce eşti cu mintea în altă parte

Poate fi uşor să dai din cap şi să spui că eşti de acord cu ceva anume, fără să auzi de fapt ceea ce ţi-a spus partenerul. Să asculţi în timp ce eşti cu mintea în altă parte este unul dintre obiceiurile ce poate conduce la multe probleme într-o relaţie. Lucrează la modul în care comunici pentru a asculta cu adevărat ceea ce-ţi spune partenerul.

10. Spui mici minciunele

Unul dintre cele mai rele obiceiuri într-o relaţie este să minţi. Chiar şi acele mici minciunele pot face foarte mult rău relaţiei. Fie că nu spui sincer câţi bani ai cheltuit la cumpărături sau unde ai fost de fapt seara trecută, acest lucru nu poate avea decât un final nefericit.

11. Evitarea aducerii problemelor în discuţie

Ignorarea problemelor nu le va face să dispară. De fapt, multe probleme devin mai grave când nu sunt puse pe masă. Nu evita problemele cu care se confruntă relaţia ta. În loc să faci asta, fii dispusă să le abordezi într-o manieră matură.

12. Ţii scorul

Nu ţine scorul în legătură cu ce şi cât a câştigat fiecare sau al cui este rândul. Mai bine concentrează-te să lucraţi ca o echipă şi să faceţi ceea ce este cel mai bine pentru relaţie.

13. Mergi prea departe cu tachinarea

Deşi puţină tachinare poate crea o situaţie plăcută în care râdeţi împreună, dacă mergi prea departe cu tachinarea, poţi face mai mult rău decât bine. Nu-ţi stânjeni partenerul în faţa celorlalţi sau să continui să tachinezi când acesta ţi-a cerut să te opreşti.

14. Te concentrezi doar pe propria fericire

De prea multe ori oamenii se concentrează pe ceea ce primesc de la o relaţie, mult mai mult decât să se gândească la ceea ce oferă. Fie că eşti fericită sau nu la un moment dat, fă un efort să-ţi faci partenerul fericit.

15. Să faci o scenă în public

Să faci o criză de nervi într-un restaurant, să ţipi pe stradă sau să nu vorbeşti cu el în mod intenţionat la o petrecere, poate dăuna foarte mult relaţiei. Nu vă spălaţi rufele în public. Lucrurile personale trebuie să se întâmple doar între voi doi.