15 produse alimentare eficiente în arderea grăsimii corporale

Trebuie să ştim că există foarte multe alimente care ne pot ajuta să pierdem în greutate şi chiar să prevenim dezvoltarea diabetului zaharat. Cel mai important este că o asemenea abordare poate reduce riscul dezvoltării obezităţii, o precondiţie reală a dezvoltării bolilor canceroase.
Un castron de linte furnizează 90% de acid folic din doza zilnica
Un castron de linte furnizează 90% de acid folic din doza zilnica (American Images Inc/Getty Images)

Dacă ne întrebăm ce planuri avem pentru anul care a început, cu siguranţă foarte mulţi vor răspunde "să scăpăm de kilogramele în plus". Deşi invocăm, foarte adesea, doar motive superficiale, în realitate beneficiile slăbirii le depăşesc cu mult pe cele ale unei siluete graţioase.

Trebuie să ştim că există foarte multe alimente care ne pot ajuta să pierdem în greutate şi chiar să prevenim dezvoltarea diabetului zaharat. Cel mai important este că o asemenea abordare poate reduce riscul dezvoltării obezităţii, o precondiţie reală a dezvoltării bolilor canceroase.

Dacă dorim să adăugăm în dietă astfel de alimente şi să simţim corpul uşor, putem să începem cu oricare dintre cele 15 cele mai recomandate de către specialişti.

1. Oţetul de mere

Este un produs foarte eficient care ne ajută să reducem grăsimea corporală şi să diminuăm ataşamentul faţă de dulciuri. Folosind oţetul de mere înainte de masă, ne vom simţi mai sătui şi vom consuma o cantitate mai mică de alimente. Deoarece este foarte acru, putem să dizolvăm o lingură de oţet de mere la 2 pahare cu apă şi să consumăm întreaga cantitate.

2. Supa din oase

Supa din oase ne îmbunătăţeşte sănătatea şi, în plus, arde eficient grăsimea inestetică. Datorită conţinutului sporit de aminoacizi previne rupturile musculare, creşte metabolismul şi ne ajută la detoxifiere.

Strămoşii noştri consumau supa din oase în mod regulat, deoarece foloseau în alimentaţie toate părţile animalelor, din motive de economie. Acum acest produs este rar întâlnit în dieta omului modern.

3. Piperul Cayenne (piperul roşu)

Acest condiment picant creşte capacitatea organismului de a arde grăsimea şi de a o transforma în energie. Este exact ce ne trebuie atunci când încercăm să pierdem în greutate.

De asemenea, piperul Cayenne stimulează metabolismul ajutând la arderea mai rapidă a grăsimii fără prea multe eforturi.

Pentru a folosi mai mult piper Cayenne în dietă, putem să îl adăugăm în diverse preparate şi chiar în băuturi.

4. Seminţele chia

Seminţele chia, cultivate iniţial în Mexic, sunt foarte hrănitoare şi ard bine grăsimile. În plus, seminţele de chia oferă corpului rezistenţă. Ajută, de asemenea, la încetinirea digestiei, reduce senzaţia de foame şi pofta pentru dulciuri.

5. Carnea de pui

Pentru cei care încearcă să slăbească, carnea de pui este foarte accesibilă şi, în plus, un arzător eficient de grăsime. O bucăţică de carne de pui ne asigură aproximativ 37% din necesarul zilnic de proteine.

Acest produs nutritiv ne face mai energici, ne tonifică muşchii şi oferă o senzaţie de saţietate. Desigur, este foarte important să consumăm carne de pui de curte.

6. Uleiul de cocos

Nu toate grăsimile sunt la fel. De fapt, uleiul de cocos este una dintre cele mai sănătoase grăsimi naturale folosite în alimentaţie. Ajută la reducerea greutăţii corporale şi a surplusului de grăsime menţinând, în acelaşi timp, funcţionarea normală a glandei tiroide.

7. Legumele crucifere

Legumele crucifere, cum ar fi varza, broccoli, conopida şi varza de Bruxelles, conţin o cantitate importantă de elemente nutritive folositoare şi contribuie la scindarea grăsimilor.

8. Untul ghee

Gheea, untul de bază în bucătăria indiană, este un produs foarte eficient pentru arderea grăsimilor, pentru că reuşeşte să-şi păstreze elementele nutritive în timpul gătitului. În plus, este, de asemenea, foarte potrivit şi pentru persoanele care sunt sensibile la lactoză şi cazeină.

Datorită acizilor graşi speciali pe care îi conţine, gheea poate ajuta organismul să ardă eficient grăsimea nedorită.

9. Grapefruitul

Grapefruitul este delicios şi, în acelaşi timp, un puternic arzător de grăsime. Enzimele din interiorul fructului ajută la scindarea zahărului, creşterea metabolismului şi pierderea în greutate.

10. Carnea de vită

Carnea roşie este etichetată ca fiind nesănătoasă dar este o concepţie greşită. Carnea de vită de calitate ne hrăneşte corpul cu proteine şi ne ajută să slăbim.

Consumând carne de vită de la animalele care au fost hrănite cu iarbă, în aer liber, putem să reducem nivelul colesterolului obţinând, în acelaşi timp, un aport important de grăsimi sănătoase.

11. Legumele cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi (varza, spanacul, etc.) conţin o cantitate mare de substanţe nutritive şi fier. Aceste produse ajută la menţinerea muşchilor în formă bună şi ard caloriile.

12. Ceaiul verde matcha

Ceaiul japonez matcha nu este doar un simplu calmant. Dacă-l consumăm în mod regulat, putem să reducem grăsimea corporală şi să diminuăm colesterolul. În plus, ajută corpul să se recupereze rapid după un antrenament fizic intens.

13. Chefirul

Chefirul este o băutură fermentată, similară iaurtului. Are proprietăţi terapeutice şi conţine probiotice care ne ajută organismul în lupta cu infecţiile.

14. Ceaiul Rooibos (ceaiul roşu sud-african)

Ceaiul rooibos, este o băutură foarte populară în rândul celor ce ţin dietă. Conţine flavonoide şi fitoelemente care contribuie la pierderea în greutate şi îmbunătăţirea metabolismului. Dacă începem să-l consumăm cu siguranţă vom vedea în curând schimbări pozitive!

15. Extractul proteic din zer

Adăugarea proteinelor din zer în aportul zilnic de suplimente ajută organismul nu doar la reducerea grăsimii şi creşterea tonusului muscular, ci şi la creşterea nivelului de energie şi stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Un produs cu adevărat multifuncţional!

Josh Topor, medic de medicină naturistă, nutriţionist şi autor, sugerează folosirea produselor alimentare pe post de medicamente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură