15 români aflaţi în Cisiordania au fost îmbarcaţi joi noaptea înspre România

Avion al companiei romane Tarom
Avion al companiei romane Tarom (www.tarom.ro)

Cei 15 cetăţeni români aflaţi în Cisiordania, asistaţi de reprezentanţii Ambasadei României la Tel Aviv şi ai Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah au fost îmbarcaţi joi seara într-o aeronavă Tarom cu destinaţia Bucureşti.

Potrivit unui comunicat MAE, remis Epoch Times, "reprezentantul Oficiului român de la Ramallah s-a deplasat, de îndată, la hotelul unde erau cazaţi cetăţenii români, unde a discutat cu aceştia, după care i-a asistat pe tot parcursul zilei."

Joi, în jurul orelor 18.00, reprezentantul român al Oficiului din Ramallah a însoţit grupul de 15 cetăţeni români pe tot parcursul traseului din Cisiordania, până la Aeroportul Internaţional din Tel Aviv. La sosirea grupului la Tel Aviv, consulul Ambasadei României la Tel Aviv s-a alăturat echipei consulare de la Ramallah şi au asistat cetăţenii români, pe toată durata procedurii de înregistrare şi de control al paşapoartelor mai informează MAE.

Cei 15 cetăţeni români aveau bilete pentru o cursă programată joi seară pe ruta Tel Aviv - Antalya (Turcia), însă cum zborul respectiv nu a fost confirmat până la ora 22.00, românii au fost îmbarcaţi, cu sprijinul MAE, la un zbor aparţinând companiei Tarom. "De altfel, toţi cetăţenii români au solicitat sprijinul pentru îmbarcarea cu destinaţia Bucureşti" a mai informat Ministerul de Externe.

În jurul orei 23.00, grupul a fost condus la porţile de îmbarcare de echipa consulară română, aeronava în care au fost îmbarcaţi cei 15 români decolând de la Tel Aviv, la ora 0:45, cu destinaţia Bucureşti.