150.000 de persoane fug din Los Angeles din calea incendiilor de vegetaţie

Casa distrusă de un incendiu în Ventura, California, 5 decembrie 2017.
Casa distrusă de un incendiu în Ventura, California, 5 decembrie 2017. (Getty Images)

În ceea ce pare să fie o repetare a incendiilor devastatoare care au ucis zeci de persoane şi au incendiat o zonă mare a Californiei în această vară, cel puţin cinci incendii au trecut peste sudul Californiei cu o viteză extremă, distrugând peste 26.300 de hectare de pământ, în timp ce pompierii se chinuie să controleze incendiile simultane.

Primul incendiu a izbucnit luni în jurul orei locale 6:25 p.m., pe dealurile de lângă Colegiul Toma de Aquino în Santa Paula, o destinaţie populară pentru drumeţii.

Vânturile puternice din Santa Ana şi aerul foarte uscat au alimentat incendiile, potrivit Washington Post, provocând pagube în valoare de sute de milioane de dolari – dacă nu chiar miliarde – în ciuda faptului că deja în acest an s-au înregistrat pagube foarte mari din cauza incendiilor. Vânturile care au provocat focul au făcut parte din cel mai lung şi mai puternic eveniment eolian al sezonului – deplasându-se din deşert şi munţi către oraşul Los Angeles.

Până acum, noile incendii au forţat zeci de mii de persoane să îşi părăsească locuinţele, au distrus peste 100 de locuinţe şi au declanşat pene de curent în regiune.

Primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, a declarat că aproximativ 150.000 de persoane din Los Angeles au fost afectate de ordinul de evacuare dat pentru un alt incendiu, numit Creek Fire, lângă Sylmar şi Lake View Terrace. Aproximativ 43.000 de locuinţe au rămas fără curent, a declarat marţi noaptea compania Southern California Edison. Alte pene de curent sunt de asemenea posibile în condiţiile în care flăcările continuă să ardă de-a lungul cablurilor de transmisie, a afirmat o purtătoare de cuvânt a companiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură