20 de cutremure de mărime semnificativă au lovit California în 24 de ore

(Captură Imagine)

Au trecut mai mult de 10 zile de când sudul Californiei a fost lovit de două dintre cele mai mari cutremure pe care statul american le-a suferit în ultimele decenii şi, totuşi, seismele refuză să se oprească, susţine site-ul de ştiri Zero Hedge.

De fapt, acum, nordul Californiei se alătură „petrecerii”. Marţi, rezidenţii din San Francisco au fost foarte alarmaţi când un cutremur cu magnitudine de 4,3 a zguduit clădirile din regiune. Totuşi, din fericire, nu s-au produs pagube prea mari, dar a trecut mult timp de când California a fost lovită de un număr atât de mare de seisme de mărime considerabilă într-o perioadă de timp atât de extinsă. Potrivit USGS, au avut loc 20 de cutremure cu magnitudinea de 3,0 sau mai mare în statul California într-un răstimp de 24 de ore. Bineînţeles, majoritatea experţilor oferă asigurări că întreaga activitate seismică se va calma în curând, dar rămâne întrebarea: dacă greşesc experţii?

Cutremurul cu magnitudinea de 4,3 care a lovit marţi San Francisco Bay Area i-a surprins cu siguranţă pe mulţi dintre „experţi”. Potrivit unui localnic, cutremurul a fost simţit „ca şi cum ceva ne-a lovit casa dintr-o parte”.

De asemenea, rezidenţi din întreaga regiune Bay Area au declarat că au simţit o zgâlţâială uşoară.

Cutremurul a lovit la ora locală 1:11 p.m., la o adâncime de 12 km şi cu epicentrul în East Bay, o zonă situată la aproximativ 12 km est de Blackhawk şi 27 km sud-est de Concord, potrivit Institutului de Geofizică al Statelor Unite ale Americii (United States Geological Survey – USGS).

Acest cutremur a fost urmat la doar patru minute de un cutremur chiar mai mare în sudul Californiei. Cu o magnitudine de 4,5, acesta a lovit în apropiere de Ridgecrest, o zonă care, în urmă cu câteva zile, a fost vizată de o pereche de seisme masive, inclusiv cel mai puternic cutremur care a lovit California în ultimii 20 ani, cu o magnitudine de 7,1.

Şi, apoi, la ora locală 1:24 p.m., Bay Area a resimţit un alt seism, de această dată cu o magnitudine de 3,2 şi cu epicentrul în apropiere de Blackhawk. Iniţial, seismul a fost raportat ca având o magnitudine de 3,5.

Analiştii speră că seismul de 4,5 din Ridgecrest a fost doar o replică a cutremurelor din 4 şi 5 iulie şi nu un preludiu pentru un alt eveniment seismic ce ar putea avea loc.

În general, au avut loc 8.578 de cutremure cu diferite magnitudini în statele americane California şi Nevada în ultimele peste 7 zile. Majoritatea acestor seisme au fost extrem de mici şi seismologii s-au aşteptat să vadă mii de replici după cele două cutremure imense de la începutul lunii.

Întreaga coastă de vest a Statelor Unite se află în Cercul de Foc, iar în ultimele săptămâni s-a înregistrat o activitate seismică neobişnuită de-a lungul Cercului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură