Compania Servtrans Invest SA, controlată de omul de afaceri Cristian Burci, a intrat în insolvenţă

Secţia a VII-a Comercială a Tribunalului Bucureşti a dispus pe 15 iulie, în Dosarul nr. 53338/3(2011, deschiderea procedurii generale a insolvenţei pentru SC Servtrans Invest SA, operator de transport pe calea ferată care face parte din Grupul IRS controlat de omul de afaceri Cristian Burci.

Prin cererea înregistrată la data 13 iulie 2011, Servtrans Invest SA a solicitat protecţia legii insolvenţei în vederea reorganizării activităţii sale şi a restructurării datoriilor de peste 50 milioane euro.

De altfel, anul trecut, alte trei companii din grupul International Railway Systems (IRS), şi anume Astra Vagoane Arad, Me va Drobeta Turnu Seve rin şi Romvag Caracal, au intrat în insolvenţă. Acţionarul majoritar al IRS este omul de afaceri Cristian Burci, fondator al postului de televiziune Prima TV, dar şi al grupului de publicitate Graffiti BBDO.

Compania Servtrans Invest SA a fost înfiinţată în mai 2001, având ca obiect de activitate construcţiile, comerţul, transportul pe calea ferată, dar şi administrarea publică. Ulterior, domeniul principal de activitate a devenit transportul pe calea ferată. Servtrans Invest SA a avut în perioada 2001-2008 o evoluţie rapidă, ajungând să deţină o cotă de piaţă de aproximativ 10% şi să realizeze o cifră de afaceri de 188 milioane lei la sfârşitul anului 2008.

Societatea s-a specializat în domeniul transportului de mărfuri în vrac, minereu, produse din oţel, piatră, cărbune, ciment, zgură de furnal, având în portofoliul său clienţi precum ArcelorMittal Galaţi, CET Govora, CET Braşov, Holcim, Carpat Cement, Compania Naţională a Uraniului, Salrom SA şi alţii.

În perioada 2006-2008, societatea a implementat un plan de investiţii în material rulant prin care s-au achiziţionat un număr de 1.292 vagoane noi, specializate, pentru transport de cărbune şi mărfuri şi un număr de 37 locomotive, pentru care s-au angajat finanţări sub formă de leasing financiar pentru vagoane şi credit de investiţii pentru locomotive, precum şi închirierea unui număr de 300 vagoane noi pe termen de trei, respectiv cinci ani.

Administrator judiciar a fost desemnată societatea Euro-Insol SPRL, societate parte, alături de Assistance Insolv SPRL, a grupului de firme Borza şi Asociaţii, specializat pe consultanţă juridică şi reorganizare judiciară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie