4 iunie, 22 de ani de la masacrul din Piata Tiananmen: Epoch Times organizeaza un seminar "Cele Noua Comentarii despre Partidul Comunist" la Iasi

Simbata 4 iunie, cu ocazia comemorarii a 22 de ani de la masacrarea miscarii studentesti din Piata Tiananmen (1989) cu tancurile, de catre Partidul Comunist Chinez, la Iasi va avea loc seminarul "Cele Noua Comentarii" la universitatea "Petre Andrei", sala Senat.

Vor participa Lidia Melinte, din partea ziarului Epoch Times, precum si Liviu Antonesei si Sorin Bocancea.

Despre cele 9 Comentarii despre Partidul Comunist

Cele 9 Comentarii reprezinta o colectie de editoriale aparute in limba chineza, publicate in 2004 de ziarul Epoch Times.

Comentariile au la baza o documentare istorica riguroasa, dezvaluie cu curaj ororile inimaginabile ale comunismului practicat in China, incepand cu perioada maoista si terminand cu perioada actuala; analizeaza lucid si cuprinzator originile comunismului, trasaturile sale si mecanismele care asigura existenta "fiarei rosii". Este inedita in special prezentarea comunismului ca o fiinta vie, malefica, preocupata obsesiv de asigurarea propriei existente si suprematii, capabila de orice infamie.

Accesibile in China prin intermediul internetului, sau introduse pe ascuns, comentariile sunt cautate si citite avid de multi dintre cei aflati in bezna propagandei comuniste.

Adevarul despre comunism este cutremurator, iar comentariile de fata nu par sa treaca cu vederea nici unul dintre aspectele sale. Este expus un lung sir de samavolnicii: macelurile din timpul Revolutiei Culturale, actele de canibalism din timpul Marii Foamete, grozaviile campaniei guvernului chinez impotriva practicantilor Falun Gong, etc.

Marturiile cuprinse aici, pe alocuri zguduitoare, au consternat multi membri PCC care nu cunosteau decat versiunea oficiala a evenimentelor, o versiune in care trecutul si prezentul sunt prelucrate si deformate conform directivelor Partidului. Consternarea lor s-a transformat apoi in rusine - rusine ca fac parte dintr-o asemenea organizatie malefica (Partidul Comunist), cu o istorie criminala, si indreptata impotriva oamenilor. Urmarea a fost ca pe website-ul Epoch Times s-au inregistrat pana in acest moment (iunie 2011) peste 95 milioane de declaratii de retragere din PCC si organizatiile sale aferente, sau de desolidarizare cu Partidul. Numarul acestor declaratii creste rapid in continuare.

Aceste lucruri n-au scapat neobservate de PCC. Simtind in ceafa suflarea rece a mortii, PCC incearca acum cu disperare sa opreasca raspandirea adevarului. Credem ca nu va reusi decat sa-si grabeasca sfarsitul inevitabil.

De ce in Romania?

Oficial, in Romania comunismul a murit in 1989. Dar efectele sale se mai resimt inca, uneori chiar foarte puternic si dureros - atat cele de natura materiala, cat, mai ales, daunele produse constiintei romanesti - care sunt mult mai greu de reparat si cu efecte devastatoare mai subtile, pe termen lung.

Poate ca citind aceste articole veti avea, ca si noi, impresia ca sunt extrem de aplicabile in cazul Romaniei. Poate veti crede, ca si noi, ca ele ne privesc pe toti cei care am trait sub comunism si care am fost de-a lungul vremii influentati intr-un fel sau altul de maleficele doctrine comuniste.

Multi dintre cei care le-am citit am remarcat ca in adancurile mintii noastre uneori inca mai bantuie fantoma comunismului. Multi, asemenea celor din China, am vrut sa ne desolidarizam de un lucru atat de ingrozitor, si am dorit sa ne facem publica opozitia fata de comunism. Daca si dvs doriti asa ceva, o puteti face aici, pentru dvs. si pentru rudele dvs. decedate, care nu mai au aceasta sansa.

Traducerea si publicarea acestor comentarii nu urmareste actiuni vindicative. Urmarim scoaterea la lumina a adevarului istoric si curatarea mintilor tuturor de otrava si minciuna doctrinelor comuniste. Mai dorim sa oferim fostilor membrii ai organizatiilor comuniste din Romania (PCR, UTC, etc) posibilitatea sa-si decline apartenenta la aceste organizatii.