4 milioane euro de la Primăria Sector 3 pentru un proiect cu un ONG înfiinţat cu 1 an în urmă. USB se opune

Consilierii USB din sectorul 3 au votat împotriva alocării a 4 milioane de euro unui proiect pentru romi pe motiv că Primăria lui Robert Negoiţă a ales, în mod bizar, ca partener pentru implementarea acestui proiect un ONG fără experienţă relevantă în domeniu.
Echipa USB sector 3
Echipa USB sector 3 (Facebook)

Primăria Sectorului 3 a ales să lucreze pe un proiect pentru romi, proiect cu un buget de 4 milioane de euro, cu o asociaţie înfiinţată în urmă cu abia 1 an. Asociaţia a fost aleasă în detrimentul altor organizaţii active de ani de zile în domeniu şi cu numeroase proiecte derulate, trage un semnal de alarmă USB semnalând că echipa de consilieri nu a găsit nicio informaţie despre echipa, experienţa ONG-lui selectat de primărie sau proiecte derulate de acesta.

Or, potrivit consilierilor USB care, în şedinţa de consiliu local de miercuri au votat împotriva adoptării hotărârii ce ar da undă verde implementării acestui proiect, căci "comunitatea vizată de proiect (din zona Faur-Republica) are nevoie de intervenţii de impact pe termen lung şi adaptate nevoilor sale, în parteneriat cu oameni din comunitate, nu care doar să dea bine pe hârtie."

Redăm comunicatul remis de USB sector 3 pe acest subiect:

4 milioane de euro - fonduri pentru romi la Primăria Sector 3 în parteneriat cu o asociaţie înfiinţată cu 1 an în urmă

Direcţia de Managementul Proiectelor din cadrul Primăriei Sector 3 au trimis în şedinţă de consiliu, spre aprobare, o hotărâre privind proiectul “ORIZONT 360 – ORIENTĂM, RELANSĂM, INOVĂM, ZILNIC”

Este vorba de un proiect vizând comunităţile marginalizate cu populaţie de etnie romă, al cărui buget este de aproximativ 16.000.000 de lei (cu cofinanţare proprie de 331.800 lei), proiect ce urmează a primi finanţare din POCU 2014-2020. În cadrul acestui proiect a fost selectat un partener neguvernamental - Asociaţia pentru Incluziune Socială Proetnică. Această asociaţie a fost înfiinţată în august 2015 şi oricât ne-am străduit, despre echipa, experienţa lor şi proiecte derulate nu am găsit nicio informaţie

Partenerul neguvernamental a fost selectat în urma unui anunţ publicat pe site-ul Primăriei, cu terme de 12 zile! Patru asociaţii au depus documentele cerute, trei dintre ele fiind active de ani de zile în domeniu, cu numeroase proiecte derulate - inclusiv granturi POSDRU şi SEE şi care cunosc foarte bine situaţia şi nevoile comunităţilor marginalizate vizate de proiect. Este vorba de E-Romnja, Asociaţia Europa Socială, Agenţia Împreună şi Fundaţia pentru Dezvoltarea Popoarelor - toate având scoruri mai mici decât asociaţia câştigătoare- conform documentelor de pe site-ul primăriei:http://www.primarie3.ro/anunţuri Stăm şi ne întrebăm: ce experienţă poate avea o asociaţie cu vechimea de 1 an pentru a primi 40 de puncte din 60 posibile?

Un termen de 12 zile de scriere şi depunere a unei propuneri relevante şi selectarea unei organizaţii lipsită de experienţă şi capacitate de management într-un proiect de o asemenea amploare (4 milioane de euro!) sunt motivele care au determinat consilierii USB să voteze împotriva acestei hotărâri.

Comunitatea vizată de proiect (din zona Faur-Republica) are nevoie de intervenţii de impact pe termen lung şi adaptate nevoilor sale, în parteneriat cu oameni din comunitate, nu care doar să dea bine pe hârtie.", scriu consilierii USB.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne