5 trucuri care te ajută să pierzi în greutate

Apă
Apă (Facebook)

De multe ori, pentru a pierde în greutate nu este suficient doar să controlezi caloriile şi să mergi la sală. În unele ocazii, incluzând un mic dezechilibru în metabolism, este suficient pentru apariţia unor kilograme în plus.

Există anumite trucuri care vă ajută să controlaţi greutatea şi să scăpaţi de kilogramele în plus.

1. Apa este sursa vieţii, iar omul este compus din 65-70% apă. Două căni de apă în pricipiu vă ajută să începeţi ziua cu o cantitate adecvată în corp, ceea ce este esenţial pentru sistemul cardiovascular şi renal. Apa, de asemenea, ajută ca muşchii şi ligamentele să devină mai lejere şi flexibile. Un alt lucru important care vă ajută să beţi mai multă apă este dorinţa de a pierde în greutate. Folosirea unei cantităţi juste de fluide în timpul zilei ajută multe persoane să piardă din kilograme sau să se menţină la un anumit nivel.

2. Există în timpul zilei două momente ideale pentru consumul de hidraţi de carbon: dimineaţa şi după o activitate fizică. Este recomandat să mâncăm alimente cu un ridicat indice glicemic în aceste momente, deoarece carbohidraţii sunt utilizaţi în formă eficientă pentru corp, ca sursă de energie şi nu va rămâne nimic sub formă de grăsime. Cartofii, pastele, ciocolata şi pâinea albă sunt alimente ce ar trebui evitate, mai ales seara.

Prima prioritate în dieta noastră este micul dejun, care trebuie să reprezinte masa cea mai importantă a zilei. Studiile au demonstrat că un mic dejun sănătos ajută la reducerea cantităţii de calorii consumate pe durata unei zile.

3. Consumaţi mai puţin zahăr rafinat. Zahărul nu este un produs natural, ci este rezultatul unui procedeu tehnologic. O cantitate excesivă de zahăr în sânge determină pancreasul să secrete mai multă insulină, provocând celulele să dobândească rezistenţă la anumiţi hormoni. Aceasta face ca celulele să nu răspundă la semnalele date de insulină, ceea ce în final duce la obezitate şi diabet.

4. Pe lângă produsele cu un înalt indice glicemic, trebuie de asemenea să evităm alimentele procesate. Este dificil să renunţăm la această obişnuinţă, deoarece componentele chimice sintetice din această mâncare proastă sunt droguri blânde.

Siropul de porumb, glutamatul monosodic (GMS), sarea rafinată, cea iodată şi alţi compuşi chimici procesaţi ce se găsesc în această mâncare procesată produc în creier efecte similare cocainei.

5. Găsiţi cele mai bune exerciţii pentru dumneavoastră. Antrenamentul cu greutăţi permite corpului să piardă din calorii după exerciţii. Se ştie că muşchii în creştere consumă multe calorii ce rup acest circuit vicios de rezistenţă a insulinei şi a obezităţii.

Este foarte important să calculaţi corect kg pe care le puteţi ridica. Dacă sunt prea multe, se pot produce leziuni, luxaţii, sau exerciţiile nu vor avea niciun efect, în cazul în care ridicăm puţine kg.

Cheia este să descoperiţi greutatea corectă pentru fiecare exerciţiu, astfel încât să puteţi efectua 10-15 repetări în 3-4 serii.

Încercaţi să întreţineţi acest corp dăruit de divinitate prin mişcare şi alimente sănătoase, oferindu-i în acelaşi timp şi hrană spirituală, pentru că numai sub această formă partea interioară şi cea exterioară se vor putea împleti armonios, realizând în final un ansamblu spectaculos ce iradiază, fiind benefic şi celor din jurul nostru.