8 semne că relaţia ta actuală nu are niciun viitor

Ai ajuns într-un punct în care nu mai ştii sigur în ce direcţia o va lua relaţia în care te afli? La început în cele mai multe relaţii eşti fericit, însă cu timpul atmosfera poate deveni negativă fără să-ţi dai seama că se întâmplă acest lucru.
.
. (.)

Ca să faci o relaţie să meargă, este nevoie de muncă şi efort, însă fără aceste lucruri s-ar putea să ajungi să fii nefericit şi să observi că celălalt nu mai apreciază nimic din ceea ce aveţi împreună.

Mai jos sunt 8 semne prin care poţi să-ţi dai seama dacă relaţia ta actuală are sau nu un viitor:

1. Partenerul tău nu te acceptă aşa cum eşti

Fiecare dintre noi are caracteristici pozitive cât şi negative. Un partener care ni se potriveşte ne va accepta de la bun început cu toate aşa numitele defecte. Partenerului tău nu trebuie neapărat să-i placă să se uite cu tine la serialul tău favorit, însă ar trebui să accepte faptul că ţie îţi place şi să te lase să-l vizionezi fără să te judece.

Dacă partenerului tău nu-i plac alte lucruri mai importante în ceea ce priveşte persoana ta, cum ar fi modul în care te îmbraci sau cariera pe care ţi-ai ales-o, s-ar putea să fi sosit momentul să o iei în altă direcţie. Atunci când partenerii unui cuplu nu se pot accepta unul pe celălalt pentru ceea ce sunt, acesta este unul din cele mai mari semne că relaţia nu va funcţiona.

2. Nu-ţi poţi accepta partenerul exact aşa cum este

Acceptarea ar trebui să vină din ambele părţi. Dacă partenerul te iubeşte exact aşa cum eşti, atunci ar trebui să poţi oferi acelaşi lucru înapoi. Pune-ţi următoarea întrebare: “Dacă sunt lucruri pe care partenerul meu le face şi care nu-mi plac deloc sau nu mă pot împăca cu ideea că le face, atunci care-i motivul pentru care mai stăm împreună?”

3. Vă chinuiţi să vă înţelegi unul pe altul în timpul momentelor dificile

Relaţiile vin la pachet cu fericire, intimitate şi momente în care râdeţi împreună, însă vin şi cu stres, stări de spirit proaste şi situaţii dificile. Desigur că-l vei iubi pe cel de lângă tine atunci când este relaxat şi fericit, însă poţi să faci acelaşi lucru când acesta este într-o stare negativă? Într-o relaţie, momentele dificile ar trebui să vă apropie unul de celălalt, nu să vă îndepărteze.

4. Partenerul tău nu-ţi poate oferi ceea ce-ţi doreşti

Partenerul tău nu poate face totul pentru tine. De exemplu, este destul de enervant şi agasant să insişti ca aceştia să vorbească cu tine în fiecare oră, în fiecare zi. Totuşi, cred că este important ca aceştia să-şi joace rolul în ceea ce priveşte relaţia în sine. Ar trebui să poată să te înveselească atunci când mai ai zile grele, să-ţi poată oferi iubire şi sprijin când ai nevoie de acestea. Dacă nu-ţi pot fi alături când se mai întâmplă să fii într-o pasă proastă, relaţia nu se poate decât deteriora cu trecerea timpului.

5. Nu sunteţi pe aceeaşi lungime de undă

Dacă simţi că relaţia ta se îndrepta către ceva serios, au apărut gânduri de căsnicie şi partenerul tău vrea să plece într-o călătorie singur timp de 5 ani, s-ar putea să întâmpini nişte probleme. Când lucrurile încep să devină serioase între voi, poate fi destul de util să aveţi o discuţie serioasă legată de planurile de viitor. Nu este nicio problemă sau nu este vina nimănui dacă fiecare este interesat de altceva, însă este mult mai bine să ştiţi de la început dacă sunteţi sau nu pe aceeaşi pagină.

6. Tu munceşti să faci relaţia să meargă şi partenerul nu prea

Ceea ce sădeşti, asta culegi. Dacă sădeşti lucruri frumoase ca fundament al unei relaţii, acestea vor înflori. Problema aici este că ambii parteneri trebuie să sădească pentru ca amândoi să culeagă. Când se întâmplă ca un partener să ofere mai mult sau să ia mai mult, acest lucru poate cauza probleme pe termen lung. Dacă unul din cei doi încearcă şi încearcă să facă lucrurile să meargă iar celălalt, din diferite motive, nu se alătură în acest efort, acest lucru ar putea fi un semn că relaţia nu mai este una sănătoasă ci una negativă.

7. Vă străduiţi să aveţi încredere unul în celălalt

În mod implicit ar trebui să aveţi încredere unul în celălalt. Dacă partenerul tău ţi-a dat un motiv pentru care să nu ai încredere în el, fie îl ierţi sau mergi mai departe. Printre cele mai nefavorabile variante este aceea de a alege să rămâneţi împreună când nu ai încă încredere în el. Dacă te surprinzi că-ţi vine să-i verifici telefonul atunci când acesta a ieşit din cameră, atunci probabil că a sosit momentul să vă despărţiţi şi fiecare ar trebui să meargă pe calea sa.

8. Nu vezi niciun potenţial pe termen lung

O relaţie necesită o investiţie mare de efort şi timp, aşa că este important să fii cât de cât sigur că nu faci toate acestea degeaba. Când staţi de vorbă măcar să vă puteţi imagina un viitor în care amândoi sunteţi fericiţi. Dacă acest viitor pare că nu există, cel mai probabil că a sosit momentul să mergeţi fiecare pe calea sa.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură