A fost elaborată o strategie de promovare a vinurilor moldoveneşti pe piaţa din SUA

.
. (PIERRE ANDRIEU / AFP / Getty Images)

Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV) a elaborat o Strategie care are drept scop principal, pentru următorii trei ani, vânzarea anuală a 100 de mii de litri de vin pe piaţa SUA, sub marca „Wine of Moldova”.

Directorul ONVV, Dumitru Munteanu a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că pentru implementarea strategiei, vinăriile moldoveneşti trebuie să-şi propună să prezinte vinuri de calitate foarte bună, care ar putea fi pe placul consumatorilor americani.

„Vinurile noastre vor putea fi vândute cu 7-10 dolari în magazin. Unele dintre ele s-ar putea poziţiona pe un segment de preţ puţin mai înalt - de 10-12 dolari, însă este necesar să se acorde o atenţie deosebită stilului de vin”, a afirmat Munteanu.

Conform strategiei, autorităţile din R. Moldova îşi propun să organizeze anual o serie de evenimente pe Coasta de Est a SUA pentru a prezenta vinurile moldoveneşti importatorilor şi presei americane.

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare a lansat în luna decembrie 2013, cu ocazia vizitei la Chişinău a Secretarului de Stat american, John Kerry, brandul naţional al vinurilor moldoveneşti, „Wine of Moldova”, care are scopul de a promova vinurile de calitate din R. Moldova sub numele ţării.

Strategia pentru penetrarea şi dezvoltarea „Wine of Moldova” (Vin din Moldova) pe piaţa SUA a fost elaborată la iniţiativa ONVV, cu susţinerea financiară a proiectului Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor II (CEED II), finanţat de USAID.

Din 2010 SUA este cea mai mare piaţă consumatoare de vin din lume. În prezent, pe piaţa SUA au reuşit să pătrundă aproximativ zece vinării din R.Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe