A ieşit show de zile mari pe Facebook. Generalul Oprea vs Emilia Şercan & Ovidiu Vanghele

Gabriel Oprea nu a fost deloc încântat de ultima investigaţie a jurnaliştilor de la Centrul de Investigaţii Media şi RISE Project. Reacţia generalului - care s-a declarat victima unei campanii de denigrare îndreptate împotriva sa - a stârnit replici ironice din partea jurnaliştilor.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Nici nu s-au liniştit bine apele după acuzaţii de plagiat şi scandalul din jurul ASSN, mix la care s-au adăugat între timp şi două dosare marca DNA, că generalul Gabriel Oprea a mai primit o lovitură.

Jurnaliştii Ovidiu Vanghele (Centrul de Investigaţii Media) şi Anca Poenariu (RISE Project) au publicat o investigaţie din care reiese că fostul vicepremier a îngropat un râu pentru a face loc unui cartier de vile, afacere controversată de pe urma căreia a câştigat nu mai puţin de 2,5 milioane de euro. În interes personal, nu naţional.

Cum răspunde Oprea ultimei anchete

"Pentru că nimeni nu mă poate acuza că aş fi furat ceva sau că aş fi încălcat legea, se fabrică în continuare minciuni. Cea mai recentă şi cea mai ridicolă dintre ele este că aş fi băgat un râu sub pământ. E atât de aberantă povestea, încât nu merită altceva decât să amintesc că nu sunt nici constructor, nici inginer şi nici arhitect. Sunt militar şi nu mă ocup cu râuri, nici să le bag în pământ, nici să le scot la suprafaţă.

Încep să cred că singura mea problema este că nu am încălcat legea şi că, prin urmare, nu pot fi manevrat. Nu am furat, nu am făcut şi nu am acoperit afaceri ilegale, nu am datorii la stat, nu am milioane furate şi ascunse prin paradisuri fiscale. Pe scurt nu am niciun lanţ de care să fiu tras atunci când merg prea departe şi niciun buton pe care unii să apese ca eu să fac ce vor ei.

Şi dacă nu am, atunci să mi se inventeze! Nu e o întâmplare că toate aşa-zisele scandaluri de presă legate de numele meu, începând cu presupusul plagiat şi terminând cu râul pe care l-aş fi îngropat în Ilfov, pleacă din acelaşi loc şi de la aceiaşi oameni. Sunt doi jurnalişti care de un an de zile se ocupă exclusiv de persoana mea.

Caută în toate declaraţiile mele de avere, cer informaţii de la toate instituţiile, îi hărţuiesc pe cei care mă cunosc şi chiar stau în faţa casei mele să vadă cine intră şi cine iese. Vor cu orice preţ să descopere ceva care să mă compromită, vor să găsească o ilegalitate, cât de mică măcar. Degeaba. Nu au găsit până acum şi nu vor găsi nici de acum înainte. Pentru simplul motiv că nu am furat şi nu am încălcat legea.

Nu ştiu cine şi cu cât îi plăteşte pe cei doi, care nu sunt angajaţi la vreun ziar sau televiziune. Ştiu însă că sunt foarte incomod pentru cei care au finanţat această campanie împotriva mea şi care o finanţează în continuare chiar şi astăzi, deşi nu mai ocup nicio funcţie în Guvern."

Emilia Şercan şi Ovidiu Vanghele, puşi pe glume

"Greşit, nu exclusiv de persoana dumitale ne ocupăm, mai avem şi altă treabă, din păcate. Şi da, suntem doi. Cine să ne plătească? Agenturilii străine, e e-vi-dent!", a reacţionat, pe contul său de Facebook, jurnalistul Ovidiu Vanghele.

"Nu m-am putut abţine să nu-i dau "like" lui Gabriel Oprea la o asemenea postare. Evident că suntem plătiţi să scriem despre el şi eu, şi Ovidiu Vanghele, şi Ana Poenariu. Însă de ce nu spune Gabriel Oprea cum vara trecută a trimis un emisar de la partid ca să mă cumpere şi să-mi închidă gura, oferindu-mi să mă ocup de departamentul de comunicare al UNPR?

În logica lui Gabriel Oprea toată lumea este cumpărată pentru că el aşa a ştiut să acţioneze - a cumpărat oameni oferindu-le titluri de doctor, grade militare, poziţii politice, pensii speciale sau alte privilegii. Ar fi bine să-i intre în cap generalului-academician că nu toată lumea e de vânzare", a comentat, la rândul său, jurnalista Emilia Şercan.

Replica lui Oprea: "Aştept să spună şi cine îi plăteşte"

"Emilia Şercan şi Ovidiu Vanghele sunt singurii din toată presa care s-au simţit cu musca pe căciulă. Eu nu am dat niciun nume, dar e bine că lucrurile se limpezesc. Aştept să spună şi cine îi plăteşte (pentru că cei doi nu lucrează la vreun ziar sau televiziune şi nu am văzut publicitate pe paginile de internet pe care le deţin).

Cât despre aşa-zisa "ofertă" făcută acum un an Emiliei Şercan "de un emisar", am o singură întrebare. De ce nu a spus la momentul respectiv? Şi-a făcut curaj abia acum, la un an distanţă?"

Ovidiu Vanghele: Dom'le general, permiteţi să raportez

"Dom'le general, permiteţi să raportez:

- pe partea economică suntem doi, io cu Ana. Noi doi vrem să înţelegem de unde vă tot vin milioanele alea multe. Adică noi vă căutăm banii, practic. D-aia ziceam mai devreme că suntem doi. Aţi văzut, ce naiba, că doar semnăm amândoi! Şi lucrăm al naibii de bine împreună! Stiu că ne mai auziţi uneori că ne certăm la telefon, da' ne trece repede. :)

- pe partea de plagiate e Emilia, aia e felia ei şi e doctor la asta. Ştii 'mneata cum vine asta cu doctorii, mă-nţelegi.

Deci ea e cu ştiinţa, cu valoroşii oameni de litere din zona siguranţei naţionale, cu astea, noi cu banii greu de justificat. Ce zic io greu, imposibil, tati! Fireşte, despre ASSN am mai scris şi io, când i-am găsit puii prin guvern, da' de zona aia se ocupă Emilia.

Să ştiţi că v-am tot căutat - eu şi Ana, dar sînt sigur că şi Emilia - să va întrebăm una-alta, dar, ghinion!, nu v-am găsit. Vreţi să ne întâlnim cândva să vorbim despre cum aţi făcut banii? Punctual, frumos, cu actele pe masă?

Ne găsiţi oricând! Vă stăm la dispoziţie! (Vă scriu aşa ca să-nţelegeţi dumneavoastră, vorba lu' Cătălin Voicu, Dumnezeu să-l ierte, că bun om mai era!) 'trăiţi!".

Emilia Şercan: "Suntem plătiţi de serviciile alea secrete străine"

De fiecare dată când am scris despre Gabriel Oprea l-am sunat, i-am dat sms şi, suplimentar, i-am cerut un punct de vedere prin biroul de presă al Ministerului de Interne. Niciodată nu a răspuns. În schimb, vorbeşte acum. Vorbeşte acum acuzându-mă pe mine şi pe Ovidiu că am fi plătiţi ca să îl atacăm. Probabil suntem plătiţi de serviciile alea secrete străine care îl urmăreau, astfel că a fost nevoit să cumpere din banii DIPI o limuzină să se ferească de "filajul" la care era supus. La restaurant, la Stejarii şi la coafor.

Gabriel Oprea zice că eu şi cu Ovidiu Vanghele ne-am simţit cu "musca pe căciulă" când a acuzat public "doi ziarişti" care scriu la comandă. Nu suntem doi, suntem trei, mai scrie despre el şi Ana Poenariu. Eu, despre plagiatele şi impostura sa academică, Ovidiu şi Ana, despre afacerile sale suspecte. (...) Să spună Gabriel Oprea care este legătura pe care o are cu faptul că am fost interzisă la un post TV acum un an, de exemplu.

PS. Dacă tot este interesat dom' general-academician cine mă plăteşte, îi răspund că Universitatea din Bucureşti, acolo unde sunt lector universitar."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne