A venit sentinţa în dosarul Colectiv: Fostul primar Piedone, condamnat la 8 ani şi jumătate de închisoare

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone (wikipedia.org)

Tribunalul Bucureşti a pronunţat, luni, prima decizie pe dosarul Colectiv. Potrivit B1 TV, fostul primar de la Sectorul 4 Cristian Popescu Piedone a primit o condamnare de 8 ani şi jumătate de închisoare, iar cei trei patroni ai clubului bucureştean, în care a avut loc tragedia din 30 octombrie 2015, Paul Gancea, Alin Anastasescu şi Costin Micu au fost condamnaţi fiecare la câte 11 ani şi 8 luni.

Cele trei funcţionare din primărie care erau inculpate în dosar au primit, două dintre ele, câte 7 ani de închisoare, iar ce-a de-a treia a fost condamnată la 8 ani.

Patroana firmei de artificii, Daniela Niţă, a fost condamnată la 2 ani şi 8 luni de închisoare, fiind acuzată inclusiv de distrugere de probe iar fratele ei a primit 3 ani şi 10 luni de închisoare tot pentru participare la distrugere de probe.

Angajaţii firmei de artificii care au mers în club pentru a le monta au primit 9 ani şi 8 luni - Viorel Zaharia, 10 ani de închisoare - Moise Marian.

Angajata ISU Antonina Radu precum şi fostul pompier care a mers în clubul Colectiv, în control, au primit 9 ani şi 2 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, sentinţă similară cu cea dată în cazul lui George Matei, al doilea angajat ISU din dosar.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Rudele victimelor din Colectiv au primit, în urma deciziei, daune morale şi materiale de câteva zeci de milioane de euro.

De asemenea, judecătorul a decis o amendă penală pentru firma Colectiv de 2,35 milioane lei, cât şi pentru firma care s-a ocupat de focul de artificii.