Academia Pontificală pentru Viaţă transmite o fotografie a Pieta cu Isus negru

Academia Pontificală pentru Viaţă postează un Pieta cu Isus fotoshopat negru
Academia Pontificală pentru Viaţă postează un Pieta cu Isus fotoshopat negru (Twitter)

Academia Pontificală pentru Viaţă a postat pe Twitter o versiune photoshopată a statuii Pieta a lui Michelangelo, în care corpul lui Iisus este negru. În postarea sa, Academia Pontificală, condusă de arhiepiscopul Vincenzo Paglia, numeşte fotografia „O imagine care merită un discurs”.

Într-un articol intitulat „Academia Pontificală pentru Viaţă face o declaraţie puternică anti-rasism cu 'Black Lives Matter' Pieta”, agenţia de ştiri catolică Novenanews.com a lăudat lucrarea şi a asociat-o direct cu mişcarea Black Lives Matter.

Cu toate acestea, câţiva prelaţi catolici nu susţin BLM, o organizaţie oricum rasistă prin promovarea rasei negre. Printre ei se află cardinalul sud-african Wilfrid Fox Napier, care a acuzat BLM că ar fi trădat comunitatea neagră.

Black Lives Matter este „angajată să demonteze chiar valorile, structura şi instituţiile” centrale ale unei societăţi sănătoase, a declarat cardinalul Napier în iulie.

Declaraţia misiunii Black Lives Matter „indică faptul că mişcarea este deturnată de interese şi părţi angajate să demonteze tocmai valorile, structura şi instituţiile care au clădit, de-a lungul secolelor, cele mai bune civilizaţii şi culturi!”, a postat cardinalul.

Pieta, aflată în Bazilica "Sfântul Petru" din Vatican, a fost sculptată de Michelangelo Buonarroti în 1499.

SUA este, de mai multe luni, scena unor tulburări sociale fără precedent, întreţinute de membrii şi simpatizanţii mai multor organizaţii de stânga radicală, precum Antifa şi BLM.