Accidentul rutier din Bulgaria: O persoană este paralizată

Echipaje SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca pregătite de intervenţie rapidă
Echipaje SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca pregătite de intervenţie rapidă (Epoch Times România)

Una dintre victimele accidentului rutier petrecut duminică în Bulgaria a suferit leziuni la coloana vertebrală şi este paralizată, a declarat marţi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

Vorbind despre consecinţele accidentului din Bulgaria, soldat cu un mort şi 14 răniţi, secretarul de stat a declarat că, după răsturnarea autocarului, o femeie a suferit o leziune gravă la coloană şi măduva spinării. Arafat a afirmat că mai sunt şi alţi pacienţi în stare gravă în spital.

"Ce pot să spun este că printre pacienţi avem unii care sunt într-o stare foarte serioasă. Avem o persoană care este chiar cu leziune de coloană şi măduva spinării, deci este paralizată", a declarat Raed Arafat.

Abordând şi subiectul accidentului de autocar produs luni în Ungaria, Raed Arafat a anunţat că cele cinci persoane care sunt internate în Spitalul din Szeged ar putea fi transportate în ţară în următoarele două sau trei zile.

"Sunt cinci pacienţi internaţi acolo, se aşteaptă ca în următoarele două sau trei zile să fie externaţi. Dacă este nevoie de externare cu ambulanţa, noi avem un protocol cu colegii din Ungaria şi fie îi aduc la graniţă şi îi preluăm noi, fie, dată fiind distanţa mică, poate mergem să-i luăm", a precizat secretarul de stat.

Accidentul din Bulgaria s-a produs duminică, în jurul orei 05.00, într-o zonă muntoasă din Bulgaria, mai precis la Pasul Republika, între localităţile Gurkovo şi Veliko Tărnovo. Un autocar cu 27 de români - 25 de pasageri şi doi şoferi - care venea spre România din Turcia, de la Kuşadasi s-a răsturnat. În urma accidentului, o femeie de 27 de ani a murit, şase persoane au fost rănite grav, iar altele au suferit răni uşoare.

Răniţii au fost transportaţi iniţial la un spital din Veliko Tărnovo, unde doi dintre ei au fost operaţi. Ulterior, şase răniţi grav - patru femei şi doi bărbaţi - au fost transportaţi în Bucureşti cu elicoptere, aceştia fiind internaţi la Spitalul Floreasca, unde una dintre cele patru femei a fost operată.

Potrivit primelor informaţii furnizate de autorităţile bulgare, autocarul nu a adaptat viteza la condiţiile meteo şi, într-o curbă, a pierdut controlul şi s-a răsturnat.

După numai o zi, în Ungaria a avut un alt accident în care au fost implicaţi români. Un autocar în care se aflau 32 de români s-a răsturnat într-un şanţ, în apropierea localităţii Mako, nu departe de graniţa cu România, de asemenea datorită condiţiilor meteo nefavorabile. 13 persoane din autocar au fost rănite, doi fiind în stare gravă.

Cinci persoane au suferit răni grave, fiind internaţi la Spitalul Szeged. Şoferul autocarului a suferit răni uşoare. Celelalte persoane rănite uşor în accident au fost duse la spitale din localităţile Oroshaza şi Mako, pentru investigaţii, ulterior fiind externate.