"Aceasta este o nouă luptă şi trebuie un nou general" - Monica Macovei despre intenţia de a candida la preşedinţie

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a explicat luni, într-o intervenţie telefonică la postul TV B1, motivele care au determinat-o să se gândească la o candidatură pentru cea mai înaltă funcţie în stat.

"Se naşte această nouă alianţă acum, o nouă realitate politică şi chiar PDL are obligaţia faţă de electoratul său şi faţă de membrii săi sa îl aleagă pe cel mai bun candidat care poate să bată stânga. La fel, aceeaşi obligaţie o are, evident, şi PNL, o are toată construcţia, eu m-am adresat întregii construcţii de dreapta fiindcă, am spus, este o nouă realitate." a explicat Monica Macovei de ce şi-a propus să candideze la preşedinţie.

Răspunzându-i indirect lui Vasile Blaga care a refuzat să ia în calcul cererea fostului ministru de a fi inclusă în procesul de selecţie a candidatului la preşedinţia României a noii construcţii de dreapta (PDL/PNL/FC), motivând că Monica Macovei nu s-a înscris în octombrie 2013 în cursa internă pentru desemnarea prezidenţiabilului PDL, alături de Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă:

"Aceasta este o nouă luptă şi trebuie un nou general. Prin urmare, toate referirile la decizii trecute nu mai au rost. Repet, este o nouă luptă şi trebuie un nou general", a declarat Macovei, în noul context politic al construcţiei viitorului partid de dreapta ce ar urma sa contracareze puterea politică a PSD.

Întrebată de Robert Turcescu dacă este de părere că poate învinge în toamnă candidatul PSD-ului la Cotroceni, Monica Macovei a răspuns afirmativ:

"Personal, consider că da, dar în acest moment am cerut să fiu inclusă în acest proces de selecţie. Pentru Dumnezeu, dacă vrei să-l alegi pe cel mai bun, nu-ţi iei nişte oameni care au fost mereu vectori de imagine, care au făcut lucruri, care au dovedit deja şi putere şi capacitate, au finalizat lucruri, au dus lucruri la sfârşit, de ce să nu-i măsori? Nu vrei să câştigi, nu vrei să baţi stânga? Trebuie să intre şi ei la măsurătoare şi în selectare." şi-a declarat Macovei surprinderea faţă de refuzul lui Blaga de a îi include candidatura în sondaje.

Reamintim că Vasile Blaga a respins categoric luni varianta "Monica Macovei prezidenţiabil", reiterând că PDL-ul merge pe mâna lui Cătălin Predoiu, care are insa sub 10% în sondaje.

Se naşte această nouă alianţă acum, o nouă realitate politică şi chiar PDL are obligaţia faţă de electoratul său şi faţă de membrii săi sa îl aleagă pe cel mai bun candidat care poate să bată stânga. La fel, aceeaşi obligaţie o are, evident, şi PNL, o are toată construcţia, eu m-am adresat întregii construcţii de dreapta fiindcă, am spus, este o nouă realitate.

Refuzul lui Blaga, a stârnit valuri de critici pe Facebook, unde, de săptămâni de zile se vehiculează ideea că Macovei, prin verticalitatea ei, prin tenacitatea în lupta contra corupţiei şi prin atributele sale morale este unica persoană care poate opri accesul PSD spre acapararea tuturor funcţiilor în stat.

"Monica Macovei preşedinte" este o idee despre care se vorbeşte (şi se şi scrie) şi în PDL, nu toţi membrii de partid fiind în asentimentul lui Blaga. Conform pesurse.ro, luni, după solicitarea Monicăi Macovei de a fi inclusă în măsurătorile sociale pentru desemnarea prezidenţiabilului dreptei, măsurători ce vor începe pe 1 august, susţinătorii ei din partid au trimis un email intern prin care solicită ca PDL-ul să ia în considerare candidatura fostului ministru al Justiţiei.

"Va scriem cu solicitarea să o includeţi pe Monica Macovei în măsurătorile interne pentru desemnarea celui mai bun candidat al dreptei care să-l bată pe Ponta. Până în acest moment ABSOLUT TOTI candidaţii de pe dreapta pierd în faţa lui Ponta", scriu membrii Grupului "Votaţi Dreapta” reamintind că, după peste 1 an de zile în poziţia de candidat, Predoiu este sub 10% intenţie de vot în timp ce Monica Macovei are toate şansele să învingă PSD.

"Uitaţi-va pe internet la ce reacţii pozitive a stârnit anunţul lui Macovei. Şi a fost duminică seara. Am văzut oameni care erau pro-PMP şi pro-Băsescu până la sânge, care au spus că vor vota cu Macovei. Aveţi cel mai bun candidat pentru prezidenţiale.!" afirmă susţinătorii Monicăi Macovei, reamintind că inclusiv fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, Cozmin Guşă şi alţii au admis că Macovei poate atrage electoratul dezamăgit şi să intre în turul 2.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne