Acţiune de protest în faţa Parlamentului de la Chişinău: „Noi suntem cu Maia Sandu”

Protest la Parlament, în susţinerea Guvernului Sandu
Protest la Parlament, în susţinerea Guvernului Sandu (Epoch Times Romania)

Acţiunea de protest anunţată de membrii şi susţinătorii Guvernului Maia Sandu se desfăşoară în aceste clipe în faţa clădirii legislativului de la Chişinău. Paralel, deputaţii moldoveni au convocat şedinţă plenară pentru a examina moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Manifestanţii prezenţi la eveniment scandează „Jos moţiunea”, „Dodon la puşcărie”, „Noi suntem cu Maia Sandu”, „Bolea la Gunoi!”, solicitând totodată deputaţilor să voteze împotriva moţiunii de cenzură.

Potrivit UNIMEDIA, unul dintre participanţii la acţiune a luat cuvântul, specificând că „eu sunt unul din votanţii Declaraţiei de Independenţă de la 27 august, 1991. Noi dorim relansarea procesului democratic. Noi am venit să pregătim un proiect de rezoluţie, care va fi adus la cunoştinţa partidelor parlamentare şi extraparlamentare, a populaţiei şi a ambasadelor acreditate la Chişinău”.

De menţionat că preşedintele Dodon a afirmat în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4 că în situaţia în care va trece moţiunea de cenzură înaintată de fracţiunea PSRM şi va cădea Guvernul Sandu, există două scenarii posibile de desfăşurare a evenimentelor, alegeri parlamentare anticipate sau formarea unui nou Guvern, de către aceeaşi coaliţie PSRM/ACUM.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe