Acţiunile Nissan în scădere, după arestarea preşedintelui companiei

Preţul acţiunilor Nissan au scăzut în timp ce producătorul auto se pregăteşte să îl înlăture pe preşedintele arestat, Carlos Ghosn, care este suspectat că ar fi comis o serie de infracţiuni financiare.
Carlos Ghosn, preşedintele producătorului auto Nissan
Carlos Ghosn, preşedintele producătorului auto Nissan (Kiyoshi Ota/Getty Images)

Acţiunile Nissan Motor Co. au pierdut 4,3 procente marţi, la o zi după ce preşedintele Carlos Ghosn a fost arestat pe baza suspiciunii de falsificare a unor rapoarte financiare şi alte infracţiuni, potrivit Deutsche Welle.

Născut în Brazilia, Ghosn, în vârstă de 64 de ani, a fost arestat luni în Tokyo şi este reţinut în timp ce procurorii desfăşoară o investigaţie asupra acuzaţiilor potrivit cărora acesta nu şi-a declarat veniturile reale, ci mai mici cu aproximativ 5 miliarde de yeni (44,5 milioane de dolari), pe parcursul a cinci ani.

“Practic, el a privat acţionarii Nissan de oportunitatea de a judeca dacă salariul său este potrivit”, a declarat Toru Ibayashi, director executiv al departamentului de gestionare a averilor la UBS Securities Japan.

Nissan şi Mitsubishi, două companii ale alianţei Nissan-Mitsubishi-Renault, condusă de Ghosn, au anunţat că intenţionează să îl concedieze pe acesta din funcţia de preşedinte. Comitetul de conducere al Renault va lua de asemenea o decizie privind soarta lui Ghosn.

Nu se cunoaşte exct cât timp va putea fi reţinut Ghosn sau când vor anunţa procurorii în mod oficial acuzaţii împotriva sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie