Activiştii Occupy Guguţă, bruscaţi la meciul Moldova-Turcia pentru mesajul "Erdogan - întoarce-ne profesorii înapoi!"

Unii oameni încă nu au acceptat ideea că cetăţenii R. Moldova trăiesc într-o ţară liberă unde drepturile şi libertatea oamenilor trebuie respectate, susţine Dumitru Alaiba.
Protest Occupy Guguţă:„Erdogan - întoarce-ne profesorii înapoi!”
Protest Occupy Guguţă:„Erdogan - întoarce-ne profesorii înapoi!” (facebook.com/Dumitru Alaiba)

La meciul de fotbal Moldova - Turcia care a avut loc marţi seară, la Chişinău, activiştii Occupy Guguţă au afişat un banner cu mesajul în limba turcă „Erdogan - întoarce-ne profesorii înapoi!”, însă peste doar câteva minute bannerul a fost smuls din mâinile protestatarilor de persoane ce asigurau paza stadionului.

În context, deputatul blocului ACUM, fracţiunea PAS, Dumitru Alaiba a ţinut să atenţioneze că activiştii au fost bruscaţi de aşa-zisa securitate şi „pază particulară” în cele mai bune tradiţii ale unei dictaturi. „Eu cred că unii oameni încă nu au acceptat ideea că trăim într-o ţară liberă cu oameni, drepturile şi libertatea cărora trebuie respectate.”

„Pentru ca, în câţiva ani, să nu trebuiască să ieşim din nou în stradă să ne cerem libertatea înapoi, ea trebuie apărată, în fiecare zi. Libertatea trebuie apărată chiar şi atunci, când ea, aparent, nu este în pericol”, a adăugat acesta.

Reprezentanţii serviciului de pază al stadionului au informat activiştii Occupy Guguţă că terenul de joc nu ar fi unul pentru politică. „Nu tolerăm nici un fel de exprimare.”

În concluzie, Dumitru Alaiba a notat că mesajul bannerului poate să placă sau nu. Regulamente pot fi diferite. Problema este în modul de a acţiona, în atitudine şi în respect faţă de dreptul oamenilor de a se exprima liber într-o ţară liberă. Iar respectul se manifestă nu faţă de ideea care îţi place şi o agreezi, ci din contră - faţă de ideea care îţi displace şi îţi este incomodă.