Actorul Alan Rickman alias profesorul Severus Snape s-a stins din viaţă

Unul dintre cei mai apreciaţi actori ai Marii Britanii şi cunoscut pentru rolul profesorului Severus Snape din seria Harry Potter, actorul Alan Rickman, a murit de cancer la Londra.
Alan Rickman, 19 martie 2015 în Praga
Alan Rickman, 19 martie 2015 în Praga (Matej Divizna/Getty Images)

Starul britanic Alan Rickman a murit la vârsta de 69 de ani după o luptă cu cancerul, lăsând-o singură pe soţia sa Rima Horton, în vârstă de 50 de ani, cu care s-a căsătorit recent.

El a devenit unul dintre cei mai iubiţi actori ai Marii Britanii, arată BBC.

Numeroasele sale roluri în filme au inclus: teroristul Hans Gruber din filmul Die Hard (1988); un iubit decedat care îşi consolează partenera suferindă în Truly Madly Deeply (1990); şeriful din Nottingham în filmul Robin Hood: Prince of Thieves (1991); şi soţul Emmei Thompson în comedia romantică Love Actually (2003).

Fanii mai tineri îl cunosc din seria de filme Harry Potter, unde a jucat rolul profesorului de apărare împotriva magiei negre Severus Snape.

Autoarea cărţilor Harry Potter, JK Rowling, a declarat că Rickman a fost un actor magnific şi un om minunat.

"Actorii sunt agenţi ai schimbării. Un film, un spectacol de teatru, o compoziţie muzicală sau o carte pot face diferenţa. Pot schimba lumea", obişnuia să spună starul britanic, potrivit site-ului cotidianului The Guardian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură