Actorul Neil Patrick Harris va fi gazda galei premiilor Oscar 2015

Neil Patrick Harris la Tony Awards 2013.
Neil Patrick Harris la Tony Awards 2013. (captură.)

Neil Patrick Harris, cunoscutul protagonist al serialului de comedie "How I met your mother'' (Cum am cunoscut-o pe mama voastră), a fost ales pentru a prezenta gala premiilor Oscar din 2015, conform USA Today.

Actorul, în vârstă de 41 de ani, interpret al personajului Barney Stinson, a mai prezentat anterior şi gala de decernare a premiilor Emmy.

Celebrul actor a câştigat, de asemenea, trei premii Emmy ca urmare a prestaţiei de gazdă a galei de decernare a premiilor Tony, cele mai importante distincţii pentru scena teatrală americană, a relatat Reuters.

Ceremonia, care va avea loc pe 22 februarie 2015, va fi transmisă în direct de la Los Angeles în 225 de ţări, de reţeaua de televiziune ABC, deţinută de Walt Disney Co.

Prin prezenţa lui Harris la cea de-a 87-a ediţie a galei de decernare a premiilor Oscar din 2015, Academia de film americană doreşte să atragă un public cât mai tânăr în faţa televizoarelor.

La rândul lui, Harris este fericit pentru această oportunitate: "Este cu adevărat o onoare pentru mine să fiu solicitat să găzduiesc decernarea Premiilor Oscar din acest an. Am crescut uitându-mă la Gala Oscar şi am avut întotdeauna respect faţă de cele mai bune gazde ale spectacolului", a mărturisit Harris într-o declaraţie de presă. "A fi învitat să merg pe urmele lui Johnny Carson, Billy Crystal, Ellen DeGeneres şi toţi ceilalţi care au avut marele noroc de a fi gazda Oscar este un vis devenit realitate".

În 2014, gala de decernare a premiilor Oscar a fost prezentată de Ellen DeGeneres, fiind vizionată de 43,7 milioane de telespectatori, cea mai mare audienţă obţinută de acest show în ultimii 14 ani în SUA.