Actorul R. Lee Ermey din "Full Metal Jacket" a fost înmormântat cu onoruri militare

Actorul R. Lee Ermey din "Full Metal Jacket" a fost înmormântat cu onoruri militare
Actorul R. Lee Ermey din "Full Metal Jacket" a fost înmormântat cu onoruri militare (captură video)

R. Lee Ermey, actor american cunoscut pentru rolul său în filmul lui Stanley Kubrick, "Full Metal Jacket", a fost înmormântat vineri, 18 ianuarie, la Cimitirul Naţional Arlington cu onoruri militare, a declarat U.S. Naval Institute (USNI).

Ermey a murit în dimineaţa zilei de 15 aprilie 2018, la un spital din Santa Monica, California, în urma unor complicaţii asociate cu pneumonia. Avea 74 de ani.

În 1961, la vârstă de 17 ani, Ermey s-a înscris la United States Marine Corps (USMC) şi a urmat cursuri de recrutare la Marine Corps Recruit Depot San Diego din San Diego, California.

Ermey a servit timp de 11 ani armata şi a petrecut 14 luni în Vietnam, apoi în Okinawa, Japonia, unde a devenit sergent major. În 1972 a părăsit armata din cauza mai multor leziuni grave.

Ermey a avut roluri mici în "Apocalypse Now" şi "The Boys in Company C", înainte de a primi rolul în "Full Metal Jacket". Iniţial fusese adus pentru a fi consultant tehnic pentru filmul din 1987, dar Kubrick i-a oferit rolul sergentului Gunnery Hartman, după ce a văzut că a filmat un demo, în care spunea replicile, în timp ce mai multe mingi de tenis zburau către el.

Kubrick a fost foarte impresionat şi i-a permis lui Ermey să scrie sau să-şi editeze propriul dialog şi să improvizeze, o raritate într-un film al lui Kubrick.


Actorul R. Lee Ermey (dreapta) într-o scenă din filmul                   "Full Metal Jacket"
Actorul R. Lee Ermey (dreapta) într-o scenă din filmul "Full Metal Jacket" (captură video Youtub)

Regizorul a precizat mai târziu că Ermey era un interpret excelent, care avea nevoie doar de două sau trei cadre, lucru de asemenea neobişnuit pentru un film de-al său. Activitatea lui Ermey a avut comentarii foarte bune şi a fost nominalizat la Premiul Globului de Aur ca cel mai bun actor în rol secundar, conform celor relatate de Fox News şi Associated Press.

Ermey şi-a împrumutat vocea soldatului Sarge din filmele "Toy Story", în The Grim Adventures of Billy & Mandy, Roughnecks, X-Men 3. De asemenea, a avut roluri de comandant în Kim Possible, The Simpsons, Family Guy, SpongeBob SquarePants, Miami Vice, House, Scrubs, My Life as a Teenage Robot, Invader Zim.

Ermey a apărut într-o serie de emisiuni de televiziune şi a găzduit seria History Channel "Mail Call" şi "Lock N 'Load".

El a fost un susţinător devotat al armatei.

Ermey a continuat să viziteze Marine Corps Recruit Depot San Diego din San Diego, California şi Marine Corps Recruit Depot Parris Island din Beaufort pentru a discuta cu recruţii.

"Am prins perioada războiului din Vietnam, când nu eram respectaţi de toată lumea, mai ales de generaţia hippie", a declarat Ermey pentru U.S Naval Institute în 2015. "De fapt, aceasta era epoca în care atunci când te întorceai de la război te scuipau. Dar aşa era generaţia hippie. Există încă unele probleme, unele situaţii şi încă mai există oameni în această lume care refuză să-i sprijine pe dragii noştri soldaţi".

Mai multe informaţii: VIDEO: Marine, Actor R. Lee Ermey Buried in Arlington National Cemetery