Actualul conducător al UEFA, Michel Platini, riscă suspendarea pe viaţă

"Camera de instrucţie a Comisiei de Etică a FIFA a cerut suspendarea pe viaţă a lui Michel Platini, după cum am văzut în dosarul care ne-a fost transmis" a mărturisit avocatul Thibaud d'Ales
Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), francezul Michel Platini.
Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), francezul Michel Platini. (FABRICE COFFRINI / AFP / Getty Images)

Camera de instrucţie a justiţiei interne din cadrul FIFA, doreşte suspendarea pe viaţă a preşedintelui UEFA, francezul Michel Platini, în urma scandalului de corupţie în care acesta este implicat, a anunţat marţi, avocatul acestuia, Thibaud d'Ales, acuzând existenţa unei "strategii pentru eliminarea candidatului Platini" de la preşedinţia FIFA.

Platini a fost suspendat provizoriu pentru 90 de zile, ca urmare a dubiilor care planează în privinţa plăţii de 1,8 milioane euro pe care a primit-o în 2011 din partea lui Joseph Blatter, pentru o activitate de consilier pe care francezul a depus-o între 1999 şi 2002, preşedintele demisionar al FIFA fiind şi el suspendat similar, în acelaşi caz.

"Camera de instrucţie a Comisiei de Etică a FIFA a cerut suspendarea pe viaţă a lui Michel Platini, după cum am văzut în dosarul care ne-a fost transmis. Regret că acest lucru s-a aflat, deoarece procedura ar fi trebuit să beneficieze de cea mai mare confidenţialitate", a declarat pentru AFP avocatul fostului internaţional francez.

Camera de judecată a Comisiei de Etică a FIFA va ajunge la o concluzie în ce priveşte cazul lui Platini şi Blatter, în cursul lunii decembrie.