Administratorul firmei Tehnologica Radion, fost consilier prezidenţial, arestat preventiv

Arestare.
Arestare. (bailbondaustintx.com)

Omul de afaceri Theodor Barna, administratorul firmei de construcţii Tehnologica Radion, a fost arestat preventiv, marţi.

Potrivit Mediafax, magistraţii Tribunalului Prahova au admis, marţi, propunerea Parchetului Curţii de Apel Ploieşti şi au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Barna, administrator al firmei Tehnologica Radion Bucureşti, cercetat, alături de mai mulţi oameni de afaceri, într-un dosar penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Theodor Barna, fost consilier al lui Traian Băsescu, este singurul inculpat din acest dosar care a fost dus în instanţă marţi, cu propunerea de arestare preventivă.

Decizia Tribunalului Prahova poate fi contestată în termen de 24 de ore, la Curtea de Apel Ploieşti.

Barna, administrator la SC Tehnologica Radion SRL Bucureşti şi la SC Teloxim Con SRL Bucureşti a fost reţinut luni seară, fiind cercetat, alături de alţi oameni de afaceri, într-un dosar penal de evaziune fiscală şi spălare de bani în care anchetatorii au calculat un prejudiciu estimat de peste o sută de milioane de euro.

Barna şi alţi 7 suspecţi, administratori de firme, sunt acuzaţi că au înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale nereale urmate de transferuri de bani, în scopul ascunderii provenienţei ilicite a acestora. Ulterior, banii au fost retraşi în numerar din conturile unor firme-fantomă.

În acelaşi dosar fusese reţinută şi o a doua persoană, Florian Bujoreanu, administrator la SC Proiect Alfa Capital SRL Bucureşti. Alte cinci persoane - administratori ai unor societăţi comerciale - au fost puse sub control judiciar pentru spălare de bani.

Potrivit procurorilor Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, prejudiciul estimat este de 104.940.660 de lei (23 de milioane de euro) rezultat din evaziune fiscală şi de 353.089.030 lei (78,5 milioane de euro) din spălare de bani.

Numele firmei Tehnologica Radion apare şi în rechizitoriul întocmit de procurori în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro în care au fost trimişi în judecată fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu, împreună cu mai mulţi oameni de afaceri.

Theodor Barna este unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa de construcţii. Potrivit B365.ro, în anii 2009-2010, în timpul guvernării PDL, fostul consilier prezidenţial a câştigat peste 400 de milioane de euro din afaceri cu statul, cifra de afaceri a companiei sale depăşeşte 125 de milioane de euro. Barna este cunoscut pentru apropierea sa de Traian Băsescu şi de alţi lideri importanţi din PDL, precum Adriean Videanu şi Vasile Blaga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne