Adrian Năstase îi ia "în balon" pe protestatarii #rezist: "Apărătorii statului de drept încalcă legea!"

Trecut de două ori prin închisorile patriei, Adrian Năstase e "neliniştit" de faptul că protestatarii #rezist trebuie să traverseze strada ilegal pentru a ajunge în centrul Pieţei Victoria.
Adrian Năstase
Adrian Năstase (Epoch Times România)

Fostul premier al României Adrian Năstase se declară frământat de întrebarea cum ajung protestatarii #rezist în "insula" din mijlocul Pieţei, în condiţiile în care nu există nicio trecere de pietoni între trotuare şi spaţiul respectiv. "Îngrijorat" de situaţie, Năstase propune şi o soluţie, protestatarii să fie duşi în acel spaţiu cu baloane cu heliu.

"Piaţa s-a transformat într-un fel de Hyde Park, unde se strâng, la diferite ocazii, tineri, mame cu copii în braţe, câini, ultraşi etc. Ok. E democraţie. Fiecare face ce vrea. Inclusiv multinaţionalele – asta rămâne între noi. Întrebarea care mă frământă, însă, aşteptând, în fiecare zi, la stopurile nesincronizate de acolo, este pe unde ajung, în „insula” din mijlocul pieţei, apărătorii statului de drept, în condiţiile în care nu există nicio trecere de pietoni între trotuare şi „insula respectivă?!

Există, în opinia mea, mai multe soluţii urbanistice pentru a rezolva această situaţie. Prima ar fi construirea unei pasarele, de la Muzeul Antipa până în centrul pieţei. A doua ar fi construirea unui tunel direct de la metrou care să iasă în mijlocul pieţei. Ar putea fi organizat şi un transport de baloane cu heliu de pe Aeroportul Băneasa până în piaţă. Mai am şi alte idei dar nu pot să vi le spun, acum, pentru că am interdicţii electorale", scrie Năstase, pe blogul său.

Nu în ultimul rând, Năstase - politician condamnat de două ori la închisoare în dosare grele, acuză că apărătorii statului de drept încalcă legea.

"Este cert însă că, deocamdată, apărătorii statului de drept, care #rezistă, din când în când, în piaţă, tineri sau mai puţin tineri, încalcă legea, traversând prin locuri nepermise, pentru a ajunge în mijlocul pieţei. Desigur, în numele valorilor şi principiilor europene. Şi sub privirile îngăduitoare ale poliţiştilor din zonă. Precizez, încă o dată, nu există nicio trecere de pietoni spre centrul pieţei.

Unii ar spune, inclusiv Socrate, că pentru a cere respectarea legilor, ar trebui ca, mai întâi, tu însuţi să le respecţi. Dar, aşa cum spunea Poincare, referindu-se la România: „nous sommes ici aux Portes de l’Orient, ou tout est pris a la legere”, scrie fostul premier.

Reamintim că, de 157 de zile, în Piaţa Victoriei se protestează non-stop faţă de tentativele politicienilor de a decapita lupta anticorupţie şi de a-şi aservi justiţia. Şi, apropo de ochi închişi, protestatarii care, într-adevăr, nu au nicio cale de a ajunge pe ''insulă'' decât traversând prin dreptul semafoarelor, când maşinile au roşu, şi-au manifestat în repetate rânduri nemulţumirea faţă de faptul că maşinile demnitarilor care ies de la Guvern încalcă linia continuă fără ca poliţiştii să-i tragă pe dreapta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne