Adrian Severin vrea să fie eliberat. Avocată: A ţinut cursuri de "analfabetizare" în puşcărie

Fostul europarlamentar PSD Adrian Severin şi-ar dori să fie eliberat condiţionat după ce a executat doar o treime din pedeapsa primită în 2016 pentru fapte de corupţie.
Adrian Severin la DNA
Adrian Severin la DNA (Epoch Times România)

Aflat în prezent la Rahova, unde execută o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită şi trafic de influenţă în dosarul "Lobby în Parlamentul European", fostul europarlamentar Adrian Severin cere să fie eliberat condiţionat, Judecătoria sectorului 5 urmând să se pronunţe în acest caz.

Avocata lui Severin, Dogaru Alexandra, a explicat că fostul deputat european întruneşte condiţiile cerute de lege pentru eliberarea condiţionată.

"Este profesor universitar, este aşteptat în cadrul universităţii pentru a ţine cursurile şi considerăm că sunt îndeplinite condiţiile. Aşteptăm decizia magistraţilor. Dumnealui a ţinut cursuri de analfabetizare (sic!) şi învăţare a limbii române, conferinţe, dezbateri, a participat la revista penitenciarului şi a ajutat constant deţinuţii care nu cunoşteau limba română şi nu se puteau încadra în mediul penitenciar să se adapteze mult mai uşor.

Adrian Severin are un contract de muncă, dumnealui a muncit (în puşcărie - n.r.), nu toată perioada datorită (sic!) problemelor de sănătate pe care le are. A fost o persoană disciplinată. Deşi a scris lucrări ştiinţifice, dar nu a beneficiat de reducerea fracţiilor în baza lucrărilor sau a muncii prestate. A avut un comportament adecvat pe perioada de deţinere. Considerăm că prin prelungirea detenţiei nu s-ar face niciun bine omenirii", a declarat avocata.

Mai mult, Severin ar fi contribuit la "Revista enciclopedică", un compendiu ce ar urma să fie publicat în curând. S-a ocupat de "redactarea şi revizuirea enciclopediei", a explicat apărătoarea sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne