Adriean Videanu din nou în vizorul procurorilor, pentru terenul pe care s-a construit Liceul Francez

Tribunalul Bucureşti a dispus reluarea anchetei într-un dosar vizând retrocedarea terenului pe care a fost construit Liceul Francez, retrocedare ce a avut loc în timpul mandatului lui Videanu.
Masă rotundă şi topul IMM 2012. În imagine, Adrean Videanu
Masă rotundă şi topul IMM 2012. În imagine, Adrean Videanu (Epoch Times România)

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor relua ancheta pentru acuzaţia de abuz în serviciu adusă fostului primar al Capitalei, Adriean Videanu, în urma unei decizii a Tribunalul Bucureşti. Decizia instanţei este definitivă, anunţă Mediafax.

Potrivit sursei citate, magistraţii Tribunalului Bucureşti au hotărât ca procurorii să completeze urmărirea penală pentru care, anterior, s-a dat soluţie de clasare. Ancheta vizează repartizarea unui teren din nordul Capitalei, în timpul mandatului de primar al lui Videanu, teren pe care ulterior a fost construit Liceul francez.

Cazul reintră pe rol după ce judecătoria Sectorului 5 a admis, pe 4 septembrie 2014, plângerea formulată de SC Ruxandra Trading SRL, în contradictoriu cu Adriean Videanu, plângere în care societatea comercială acuză că a fost prejudiciată cu 3,7 milioane de euro, din cauza unui act administrativ emis de Primăria Capitalei, în mandatul lui Adriean Videanu. Respectivul act normativ dispunea demolarea unei clădiri ce aparţinea acestei firme. Potrivit documentului emis de primărie, clădirea ar fi fost construită fără autorizaţie, pe un teren proprietatea municipiului Bucureşti, pe care PMB urma sa construiască sediul Liceului Francez.

Plângerea viza trei angajaţi ai Primăriei Capitalei - arhitectul şef, directorul Direcţiei Inspecţie şi directorul Direcţiei Juridice, dar cercetările s-au extins ulterior şi la primarul general de la acea vreme, Adriean Videanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne