Afacerea "Bechtel", o adevărată "gaură neagră". România a plătit 1,5 miliarde de euro pentru 52 de km de autostradă

În 10 ani de zile, România le-a plătit americanilor de la Bechtel colosala sumă de 1,5 miliarde de euro pentru doar 52 de kilometri de autostradă şi alţi 64 de km parţial realizaţi, dar neutilizabili.
(photos.com)

Nu mai puţin de 526 de milioane de euro - cu atât a fost păgubit statul român de contractul păgubos încheiat la începutul anilor 2000 de Compania de Drumuri cu americanii de la Bechtel. Suma apare într-un raport al Ministerului de Finanţe care datează din decembrie 2016, informează Digi24.

Contractul cu Bechtel a fost încheiat în 2003, în timpul guvernării lui Adrian Năstase, şi reziliat în 2013, când şef al CNADNR era Narcis Neaga, iar ministrul transporturilor era Dan Şova.

În cei zece ani de prezenţă în România a firmei americane bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 500 de milioane de euro. Construiţi au fost doar 52 de kilometri, între Câmpia Turzii şi Gilău, judeţul Cluj, la care se adaugă alţi 64 de kilometri între Suplacu de Barcău şi Borş, aduşi însă la jumătate şi care nu pot fi folosiţi.

Ironia sorţii. În anul 2013 în care americanii de la Bechtel trebuiau să termine toţi cei 415 kilometri la care se angajaseră, contractul de realizare a autostrăzii Transilvania a fost reziliat. În zece ani, ei au reuşit să realizeze o cifră derizorie de cinci kilometri în medie pe an, cel mult opt kilometri dacă socotim şi secţiunea neterminată.

Încă de la început proiectul pare să fi fost planificat fără cap.

Pentru a citi mai multe pe acest subiect intraţi aici.