Afaceri cu transplanturi în China - crime la comandă

Bani
Bani (ChinaFotoPress / Getty Images)

Inimile chineze costă relativ puţin, în plus la dispoziţia partidului comunist chinez se află o mulţime de inimi umane care încă mai bat în pieptul cuiva, dar care vor fi recoltate odată ce se va găsi clientul potrivit.

În ultimul timp, principalele mass-media occidentale informează activ publicul larg despre abuzurile deosebit de grave ce au loc în China în domeniul prelevării de organe – activitate, în care guvernului comunist îi revine rolul principal.

Câteva zile în urmă, cunoscuta revistă germană ”Zeit Magazin”, care sprijină interesele Beijing-ului, a publicat un articol pe toată pagina, întitulat "Inimă la comandă".

Potrivit postului de radio "Free Asia”, anterior ”Zeit Magazin” publica articolele fostului cancelar federal, Helmut Schmidt, care reflectau poziţia guvernului chinez în domeniul drepturilor omului. Revista era considerată o publicaţie de stânga, adică care se pronunţa împotriva SUA şi unor valori occidentale.

Articolul cu critici vehemente la adresa regimului comunist chinez, plasat pe filele unei asemenea reviste, a reuşit să atragă masiv atenţia publică, se mai specifică în comunicat.

Acesta relatează că în China sunt recoltate în mod forţat organe de la criminalii condamnaţi la moarte, precum şi de la adepţii practicii spirituale Falun Gong, organele cărora sunt considerate ”de cea mai bună calitate”. Autorul atrage atenţia cititorilor asupra faptului că guvernul chinez deţine o bancă enormă de organe vii, proprietarii cărora sunt ucişi odată ce apare clientul ce are nevoie de acest organ.

Descriind anvergura şi probele prelevării forţate de organe în China, autorul acuză şi societatea occidentală de situaţia creată. Pe post de exemplu este adus cazul unui cetăţean israelian, pe nume Mordechai Stiglitz, care a trebuit să aştepte o inimă potrivită pentru transplant în ţara sa de origine timp de un an şi jumătate şi pe care a obţinut-o timp de o săptămână, odată ce a mers în China.

Însuşi Stiglitz suspectează că inima a fost obţinută pe cale ilegală şi regretă cele întâmplate, dar nu mai mult de atât, de altfel, ca şi multe alte persoane străine care vin în China pentru operaţii de transplant.

Se mai menţionează şi faptul că experţii occidentali, inclusiv cei germani, practică instruirea specialiştilor chinezi în materie de transplanturi, oferindu-le astfel un "instrument cu care aceştia omoară prizonierii de conştiinţă din China".

Articolul conţine şi informaţii referitoare la companiile farmaceutice occidentale şi japoneze care au validat experimental în China medicamentele noi folosite pentru transplanturi, alimentând astfel cererea pentru organe în China.

Tematica recoltării masive de organe în China, sub conducerea autorităţilor comuniste, este discutată de mult timp deja, dar a reuşit să atragă atenţia publicului în 2006, când au apărut primele dovezi de asasinare pe scară largă în China a practicanţilor Falun Gong, pentru organele lor.

Pe această chestiune au avut loc mai multe audieri la ONU, Parlamentul European, Congresul SUA, precum şi în cadrul numeroaselor reuniuni organizate de asociaţii de medici şi organizaţii pentru drepturile omului din Europa, Canada şi SUA.

Aderenţii Falun Gong reprezintă cel mai numeros grup persecutat de regimul totalitar şi constituie sursa celui mai mare număr de organe extrase ilegal în China.

Conform informaţiilor activiştilor pentru drepturilor omului, în scopul obţinerii organelor pentru transplanturi, în China au fost omorâţi peste 60.000 de practicanţi Falun Gong.