Agenda 2035: Comuniştii chinezi îmbrăţişează transhumanismul promovat de compania Huawei

(Captură Foto)

Kevin Ho, preşedintele diviziei de telefonie mobilă din cadrul companiei Huawei, a declarat miercuri în Shanghai că transhumanismul ar putea fi la o distanţă de doar 25 de ani.

Huawei, acuzată de spionaj pentru Armata Partidului Comunist Chinez, este un gigant de tehnologie major şi, în prezent, este cel mai mare producător al lumii de echipamente pentru telecomunicaţii.

Luând cuvântul la conferinţa asiatică Consumer Electronics Show (CES), Ho a declarat: “Foamea, sărăcia, bolile şi chiar moartea s-ar putea să nu mai fie o problemă până în 2035, sau peste 25 de ani. În viitor veţi fi capabili să cumpăraţi capacitate de procesare care să servească pe post de surogat, pentru a preda ştafeta din lumea fizică în lumea digitală”.

Transhumanismul, sau numit şi evoluţie asistată de tehnologie, este un concept prin care numeroşi membri ai elitei globale speră să combine biologia umană cu tehnologie (în special nano) pentru a produce superoameni pe care să îi poată dematerializa şi materializa cu ajutorul supercomputerelor.

Ideea, extrem de controsersată, a captat atenţia unor cercuri elitiste asociate atât cu Moscova cât şi cu Washingtonul. Acum, după cum se vede, a venit rândul Chinei.

Ho a precizat că foloseşte filme precum “The Matrix” ca o sursă de potenţiale idei pentru dezvoltarea viitoare a tehnologiei, notând că, în viitor, copiii ar putea fi capabili să folosească o aplicaţie de comunicaţii digitale pentru a interacţiona cu bunicii lor decedaţi – dacă aceştia şi-au "descărcat" conştiinţa umană într-un calculator înaintea morţii lor.

“Volumul pentru stocarea acelui tip de date depăşeşte ceea ce există în prezent. În viitor, stocarea datelor va trebui să depăşească 15.000 de Zettabiţi, aşadar este vorba de o creştere imensă”, a mai susţinut el, adăugând că acest lucru s-ar putea transforma cu uşurinţă într-o afacere profitabilă pentru Huawei.

Poziţia Chinei coincide cu ceea a miliardarilor din Silicon Valley, Elon Musk şi Peter Thiel, care cred în transhumanism şi care au discutat despre o planificare pe termen pentru o societate post-umană – mergând atât de departe încât să declare că se doreşte transportarea umanităţii în colonii pe alte planete. Musk şi Thiel au investit puternic în dezvoltarea inteligenţei artificiale şi a computerelor cuantice – ambele fiind tehnologii ce ar putea amplifica potenţialul pentru a înlocui nevoia existenţei oamenilor şi pentru a oferi o imortalitate artificială celor super bogaţi.