Agenţie germană de spionaj susţine că rachetele nord-coreene pot lovi Europa

Rachetă balistică nord-coreeană prezentată la paradă militară în Phenian, Coreea de Nord.
Rachetă balistică nord-coreeană prezentată la paradă militară în Phenian, Coreea de Nord. (STR/AFP/Getty Images)

Pe fondul unei relative relaxări temporare a relaţiilor dintre SUA şi Coreea de Nord, Serviciul german pentru Informaţii Externe (BND) a declarat parlamentarilor că rachetele nord-coreene dotate cu focoase nucleare acum acum capacitatea de a lovi Germania şi centrul Europei.

În cadrul unei întâlniri cu uşile închise, directorul adjunct al BND, Ole Diehl, a declarat membrilor Parlamentului că există o “certitudine” în faptul că Coreea de Nord ar putea acum “să lovească Europa şi Germania cu rachetele sale”, conform ziarul Bild am Sonntag.

Diehl a mai declarat parlamentarilor că BND consideră discuţiile dintre Phenian şi Seul ca fiind un pas pozitiv.

BND nu a comentat imediat rapoartele media.

Între timp, un diplomat de rang înalt nord-coreean a sosit duminică în Finlanda pentru a participa la discuţii cu oficiali americani şi sud-coreeni pe tema summitului nuclear dintre Donald Trump şi Kim Jong-un.

În weekend, oficiali din SUA, Japonia şi Coreea de Sud s-au întâlnit în Seul pentru a discuta despre denuclearizarea completă a Peninsulei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe