Agnieszka Radwanska, de acord cu reducerea la nouă luni a sezonului în circuitul WTA

Radwanska: "Cred că un sezon de nouă luni ar fi un lucru bun..toată lumea este favorabilă acestei propuneri"
Jucătoarea poloneză de tenis Agnieszka Radwanska
Jucătoarea poloneză de tenis Agnieszka Radwanska (Agnieszka Radwanska/facebook)

Tenismana poloneză Agnieszka Radwanska, numărul opt WTA, a susţinut marţi reducerea la nouă luni a sezonului în circuitul WTA, după ce la ultimele turnee au fost mai multe abandonuri cauzate de probleme de sănătate, transmite AFP.

''Cred că un sezon de nouă luni ar fi un lucru bun'', a declarat Radwanska, după ce a dispus de germanca Mona Barthel, cu 4-6, 6-1, 6-4, în turul al doilea, asigurând că ''toată lumea este favorabilă'' acestei propuneri.

''Bineînţeles, toate (jucătoarele, n. red.) o gândim'', a adăugat daneza Caroline Wozniacki (11 WTA). ''Nu ne gândim decât să ne luăm câteva săptămâni de pauză pentru a ne reîncărca bateriile'', a spus Wozniacki.

Garbine Muguruza (Spania), numărul cinci mondial, rusoaica Maria Şarapova (3 WTA), românca Simona Halep (numărul doi mondial), canadianca Eugenie Bouchard (38 WTA) se află toate pe o listă a jucătoarelor accidentate.

În finala turneului de la Wuhan, duminică, Muguruza, accidentată la gleznă, a abandonat în debutul setului secund al meciului cu americanca Venus Williams. La Beijing, luni, Eugenie Bouchard, victima unei comoţii cerebrale la US Open, în septembrie, a părăsit terenul în al doilea set al meciului cu Andrea Petkovic, care conducea cu 6-2, 1-1.

Simona Halep, suferind la tendonul lui Ahile, s-a retras, duminică, în momentul în care era condusă cu 5-4 de Lara Arruabarrena (Spania), în primul tur la Beijing.

Joi, numărul unu mondial, americanca Serena Williams a anunţat că pune capăt sezonului competiţional, pentru a avea grijă de sănătatea sa.

Rusoaica Maria Şarapova a abandonat, la rândul său, în turul al doilea la Wuhan, săptămâna trecută, deşi abia revenise pe teren după ce nu mai jucase din iulie, de la Wimbledon.

Ultimul trimestru al sezonului, care se încheie la începutul lunii decembrie, este foarte încărcat, după US Open urmând 15 turnee la feminin şi 14 la masculin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport