Alegeri parlamentare: Maia Sandu va candida din partea diasporei, iar Andrei Năstase în suburbiile Chişinăului

Andrei Năstase şi Maia Sandu
Andrei Năstase şi Maia Sandu (facebook.com/M. Marcuţă)

Blocul electoral ACUM a făcut publică miercuri în cadrul unei conferinţe de presă lista candidaţilor pe circumscripţiile uninominale. Astfel, lidera PAS, Maia Sandu, va candida la alegerile parlamentare din 24 februarie în circumscripţia diasporei moldovene din Europa de vest, iar preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, în circumscripţia 33, care include suburbiile Băcioi, Codru, Durleşti, Sângera şi Truşeni.

”Există mulţi oameni valoroşi în fiecare ţară de pe continentul european potriviţi pentru a reprezenta diaspora, însă am considerat că ACUM este necesară înaintarea unui candidat unic, susţinut de peste 138 000 de oameni în 2016”, a declarat Maia Sandu precizând că prezenţa mare la vot a cetăţenilor din diaspora europeană va însemna nu doar câştigarea circumscripţiei, dar şi câteva mandate în plus pe listă, suficient pentru ca ACUM să facă schimbarea.

Potrivit Radio Europa Liberă, Andrei Năstase ar putea să aibă printre rivali un tiz, Andrei Nastas, un cetăţean care a depus luni cerere la Comisia Electorală Centrală (CEC) de la Chişinău şi despre care blocul ACUM spune că ar fi un spoiler găsit de putere pentru a deturna votul. „E o încercare de a manipula electoratul”, a notat liderul PPDA, Andrei Năstase.

Principalul contracandidat al lui Andrei Năstase ar putea fi deputatul democrat Constantin Ţuţu, care a fost înregistrat marţi în calitate de candidat.

În circumscripţia din Europa de vest a diasporei şi-au mai anunţat intenţia de a candida activistul civic Oleg Brega, fosta şefă a Biroului pentru relaţii cu diaspora Olga Coptu din partea PDM, socialistul Vadim Rotari şi candidata independentă Ana Macari.

Fostul liberal Valeriu Munteanu va concura la Orhei, iar deputaţii PLDM Iurie Ţap şi Maria Ciobanu vor candida la Floreşti şi, respectiv, Teleneşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe