Alegerile din 2016 şi strategia pentru următoarea sesiune parlamentară, în atenţia BPN a PNL

Alina Gorghiu şi Vasile Blaga
Alina Gorghiu şi Vasile Blaga (Epoch Times România)

Liderii liberali discută sâmbătă, în cadrul Biroului Politic Naţional, despre priorităţile legislative pentru următoarea sesiune parlamentară şi stadiul pregătirii alegerilor locale din 2016, relatează Mediafax.

"Intrăm în ultima sesiune înaintea anului electoral 2016 şi o să discutăm, aşa cum am anunţat de mai mult timp, despre priorităţile legislative, evident, pentru că am adoptat demult programul de guvernare, dar şi despre stadiul pregătirii noastre, pentru că mai avem mult de lucru pentru a ne prezenta aşa cum se cuvine în prima bătălie electorală, alegerile locale, care ştiţi cât de importante sunt pentru definirea poziţiilor pentru alegerile parlamentare din 2016", a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga.

Potrivit acestuia, Biroului Politic Naţional va stabili care vor fi principalele teme politice, priorităţile legislative, cu intervenţii din partea responsabililor de comisii de specialitate, atribuţiile vicepreşedinţilor regionali, urmând ca secretarii generali ai partidului să prezinte stadiul depunerii candidaturilor pentru alegerile locale 2015.

"Îmi este teamă ca acest discurs al PSD să nu fie doar o încercare de a ameţi opoziţia. Aş vrea să adoptăm, astăzi (sâmbătă - n.r.), o rezoluţie în care să cerem foarte clar PSD un termen limită de publicare a legii privind votul prin corespondenţă, în Monitorul Oficial, consecinţa nepublicării acesteia, în timp util, fiind aceea că la parlamentarele de anul viitor, cei din diaspora nu vor putea să îşi exercite dreptul de vot aşa cum ne dorim cu toţii", a declarat, la rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Şefa PNL le-a mai solicitat liberalilor din cadrul BPN să respingă în Parlament ordonanţa privind mărirea salariilor demnitarilor dată de premierul Victor Ponta:

"Atunci când vom vorbi despre legea salarizării în sistemul bugetar o să va rog să ne oprim şi asupra ordonanţei bugetarilor, pentru că vreau şi astăzi să vă propun să dăm un vot formal împotriva promovării aceastei ordonanţe, pentru a putea discuta toată salarizarea în mod unitar, corelat cu restul salariilor la momentul în care vom discuta despre salarizarea în sisteml bugetar".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.