Alertă la aeroportul din Hamburg: În bagajul unui turist american au fost descoperite 2 grenade

Un bărbat a fost descoperit încercând să treacă două grenade de mână din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial prin punctul de securitate al aeroportului din oraşul german Hamburg.
Aeroportul din Hamburg.
Aeroportul din Hamburg. (Captură Foto)

Turistul american în vârstă de 34 de ani se pregătea miercuri să se îmbarce într-un zbor de întoarcere spre SUA, când s-a declanşat alerta de securitate după ce două grenade de mână din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial au fost descoperit în geamantanul său.

Poliţiştii şi pompierii au fost chemaţi la scena incidentului şi au evacuat imediat zona. Apoi l-au reţinut şi interogat pe american, ulterior, descoperindu-se că era un turist care a vizitat insula Rügen din Marea Baltică.

În calitate de vânător amator de comori, americanul a sosit în Germania cu un detector de metale pentru a căuta monede. Totuşi, el a găsit cele două grenade alături de alte obiecte metalice şi a decis să le păstreze ca suveniruri.

Cele două grenade nu aveau detonatorii la ele şi erau pline cu nisip, conform poliţiei prezente la faţa locului. O unitate de genişti le-a verificat şi au declarat că sunt inofensive.

Americanului i s-a permis să se îmbarce într-o altă cursă aeriană către SUA.

Deşi unele zboruri au fost amânate, traficul aerian nu a fost afectat semnificativ din cauza incidentului.