Alertă USR: Banii pentru dezvoltarea Capitalei, tocaţi de Firea SRL. La orizont, cumpărături extravangate

Plin de clădiri cu bulină roşie, lipsit de parcări, cu faţade coşcovite şi gri, Bucureştiul îşi va permite, prin grija Primăriei Capitalei, să dea milioane de euro pe un 600 mp de ecran LED, pe salarii, utilităţi şi chirii necesare funcţionării firmelor înfiinţate la dorinţa Gabrielei Firea.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Banii care ar fi trebuit cheltuiţi pentru binele Bucureştiului şi al cetăţenilor săi vor merge în firmele înfiinţate de Primăria Capitalei, la iniţiativa Gabrielei Firea. Acestea vor cheltui sume uriaşe pentru a achiziţiona sedii, a plăti chirii, salarii, şi pentru cheltuieli extravagante, precum 600 mp de ecran LED!

Căci singura grijă a Gabrielei Firea la finele acestui an e să toace cât mai mult din banii care ar fi trebuit investiţi în dezvoltarea oraşului, opinează consilierul USR Ana Maria Ciceală, comentând faptul că primarul Capitalei vrea să facă o nouă majorare de capital, de circa 270 milioane lei, pentru 18 din cele 22 de firme municipale proaspăt înfiinţate ale Primăriei.

Reamintim că în ultima perioadă, respectivele firme care au un capital total de circa 720 milioane, la care se adaugă alte milioane, împrumuturi date de municipalitate, s-au remarcat prin cheltuieli de genul - închirierea unui brad metalic de Crăciun cu 14.000 euro, cumpărare de spiriduşi de polistiren, laptopuri, iar pentru cetăţeni, borduri, campionii achiziţiilor fiind firme nou-nouţe şi cu acţionari controversaţi, potrivit hotnews.

"Gabriela Firea nu a reuşit să cheltuiască sumele alocate pentru dezvoltarea oraşului. Banii au rămas din cauza incompetenţei şi nu a folosirii eficiente. Acum, în ultima lună, singura grijă a Gabrielei Firea este să toace cât mai mult din aceşti bani. Companiile sunt mijlocul pentru a drena banii publici, pentru a face achiziţii umflate şi pentru a ascunde de fapt ce se întâmplă", a explicat, pentru Epoch Times, Ana Maria Ciceală.

Potrivit consilierei USR, cea mai importantă majorare de capital o va avea compania Imobiliară S.A., cu 56.777.000 lei, bani necesari, potrivit hotărârii de Consiliu Local, pentru cumpărarea şi valorificarea de imobile.

"Nu ni se spune câte imobile, de ce sunt necesare aceste imobile sau cum vor fi cumpărate aceste imobile, ci doar că sunt necesari aproximativ 12 milioane de euro pentru acest lucru", atrage atenţia Ciceală.

Cum merg restul banilor?

"La Compania Dezvoltare Durabilă S.A., 15.000.000 lei vor fi cheltuiţi integral pentru spaţiu/amenajarea şi utilarea unui sediu. Compania Agrement S.A. va cheltui 850.000 lei din 1.162.000 lei pentru un program de contabilitate fără de care nu şi-ar putea desfăşura activitatea. La compania Publicitate şi Afişaj S.A., ce va cheltui aproape integral (8.760.000 lei) majorarea pe achiziţia unui ecran de 600 de mp.

Nici Pază şi Securitate S.A. nu îşi va putea desfăşura activitatea fără să achiziţioneze şi să amenajeze un imobil în valoare de 7.000.000 lei sau Protecţie Civilă şi Voluntariat S.A. fără să achiziţioneze o clădire de 5.026.000 lei şi un teren de 4,7 ha în valoare de 3.603.000 lei.

La Bugetul Companiei Medicale Bucureşti S.A., ce estimează pentru 2018 venituri în valoare de 33.800.000 lei şi cheltuieli în valoare de 30.420.000 lei, din care aproape 90% sunt totalul cheltuielilor de personal, cu 23.607.890 lei. Din împrumutul de 6 milioane lei, 5.176.052 lei vor fi cheltuiţi pentru salariile celor 298 de angajaţi pe 4 luni, adică 17.369 lei/angajat. Capitalul social al companiei va fi şi el majorat tot cu 6 milioane lei, din care 823.948 lei bani necesari pentru închirierea unui imobil şi plata cheltuielilor, tot pe 4 luni. Asta înseamnă că se vor da 205.987 lei pe lună pe chirie şi utilităţi!

Dacă tragem linie, majorările de capital efectuate din bani publici în septembrie şi acum, însumează un total de 145.996.463 euro, iar dacă adăugăm şi împrumuturile, ajungem la 173.598.781 euro, în condiţiile în care deficitul bugetului local are o valoare totală de 210.545.627 euro.

De altfel, bugetul total al companiilor pe 2018 va fi cu 10 milioane de euro mai mare decât deficitul bugetului local. Uniunea Salvaţi România a cerut încă din aprilie, în instanţă, anularea societăţilor comerciale pe care le consideră ilegale şi doar maşinării de risipire a banului public. Vorbim de sume colosale ce vor fi utilizate doar pentru plata personalului sau achiziţia de diverse mijloace fixe şi de inventar, în timp ce Bucureştiul va rămâne la stadiul la care este acum", concluzionează consiliera.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne