Aleşii ţării dezbat normele de aplicare a legii privind pensiile speciale pentru parlamentari

Întruniţi într-o şedinţă a cărei ordine de zi nu a fost făcută publică, reprezentanţii Birourilor Permanente ale celor două Camere dezbat joi cadrul de aplicare a legii pensiilor speciale.
Şedinţa în plen la Camera Deputaţilor
Şedinţa în plen la Camera Deputaţilor (Epoch Times România)

UPDATE: Normele metodologice pentru aplicarea legii pensiilor speciale pentru parlamentari nu au fost aprobate de Birourile Permanente reunite. Acestea au decis să trimită normele Ministerului Muncii si Ministerului de Finanţe, pentru un aviz consultativ, relatează stiripesurse.ro.

***

Birourile Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor vor discuta joi normele de aplicare a legii privind pensiile speciale pe care şi le-au acordat parlamentarii. Şedinţa a fost convocată începând cu ora 9.30, însă ordinea de zi nu a fost făcută publică, au declarat surse din conducerea Legislativului, pentru Mediafax.

Reamintim că în pofida oprobriului public, în iunie 2015, aleşii ţării şi-au votat pensii speciale. În baza legii adoptate cu 303 voturi "pentru", 124 "împotrivă" şi 2 abţineri, un parlamentar cu un mandat ar urma acum să primească o indemnizaţie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.

Considerată de opinia publică drept o sfidare la adresa milioanelor de cetăţeni aflaţi la limita sărăciei, legea a fost trimisă de şeful statului înapoi în Parlament spre rexaminare, criticile sale fiind însă acceptate doar parţial. În decembrie, Iohannis a promulgat actul normativ, fără să o mai conteste la Curtea Constituţională, aşa cum i-a solicitat societatea civilă.